Ce material să alegi pentru construcția halei metalice

            Atunci când hotărâm să construim o hală metalică, așa cum este hala metalică Profin ,trebuie să ne decidem din ce material să fie aceasta, din oțel sau din aluminiu.

            Mai jos vom prezenta o analiză a celor două metale, pe care vă recomandăm să le alegeți în funcție nevoile pe care acestea le acoperă.

            Vom analiza, în primul rând, cosurile celor două metale, un aspect pe care îl luăm întotdeauna în calcul atunci când ne decidem să dezvoltăm un proiect; se pare că prețul celor două metale variază în funcție de cererea pentru aceste metale, prețul combustibilului și valoarea fierului și a bauxitei. În general, oțelul este metalul mai ieftin decât aluminiul, al cărui preț este ceva mai ridicat.

            Atunci când decidem asupra unui metal, trebuie să ne gândim și la cât de rezistent este acesta; știm despre aluminiu că nu ruginește și că nu trebuie tratat după ce a fost tăiat. Pe de altă parte oțelul trebie vopsit și tratat pentru a fi protejat de rugină și pentru a avea rezistență la coroziune pentru a face față mai ales unui mediu umed.

            Trebuie să mai analizăm și durabilitatea și maleabilitatea celor două metale; se pare că aluminiul este mai maleabil față de oțel, prin urmare se pot crea niște forme pe care nu le putem executa din oțel; pe de altă parte oțelul este un material dur și rezistent ceea ce îl face foarte avantajos, dar poate crăpa dacă se dorește schimbarea formei acestuia.

            Din punctul de vedere al greutății, oțelul este mai greu decât aluminiul; oțelul este mai puternic și nu se deformează datorită greutății sau căldurii, fiind un metal foarte dens în comparație cu aluminiul.

            Cel mai bine este să discutați cu o companie specializată în construcții metalice pentru a vă împărtăși din experiența lor, important fiind să îi povestiți nevoile dumneavoastră.

            Oricum ar fi, o hală metalică este o decizie foarte bună din punctul de vedere al costurilor, al rezistenței la foc, al dezvoltării termitelor și al costurilor fundației, care nu trebuie să fie prea mare deoarece orice metal ați alege, în comparație cu altă structură, aceste sunt o variantă ușoară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.