Cum sa savurezi experienta pictarii propriului tablou – ghid pentru incepatori

Pentru cei care sunt la prima experienta legata de pictarea unor tablouri pe numere, merita mentionate cateva detalii despre acest proces, aceasta aventura in lumea culorilor. In fond, un tablou pe numere nu vine la pachet cu anumite instructiuni, insa nu se poate spune neaparat ca ai nevoie de asa ceva. Este intuitiv si la libera alegere cu ce ton de culoare incepi, din ce parte incepi si cum duci la bun sfarsit aceasta activitate. 

Nu te lasa presat de timp

Tabloul pe numere fluturi tropicali este posibil sa ti se para ca are un grad de dificultate mai scazuta si este mai degraba potrivit pentru copii. Totusi nu acesta este scopul, de a termina mai repede. Nu te lasa presat de timp incat sa ajungi la produsul final mai repede. Satisfactia este nu doar despre destinatie, ci si calatoria in sine. 

Nu dilua culorile

Nu ai de ce sa faci asta, chiar daca la prima vedere, cand primesti coletul si despachetezi kitul de pictura de la tablouripenumere.ro, ti se pare cantitate insuficienta. Culorile nu au nevoie de apa, sunt gata sa fie aplicate direct din recipient, acolo unde de altfel le si pastrezi. Doar ca, dupa folosire, fii sigur ca acel capac este inchis ermetic. 

Cum sa eviti efectul de puzzle

Poate ca acest aspect este mai des intalnit in cazul celor mici in aventura lor de a picta tablouri pe numere pentru copii. Tentatia este de a nu depasi conturul schitei si astfel totul poate deveni un soi de puzzle. Tine cont ca poti face eventuale retusuri chiar si dupa ce ai terminat de pictat. Ai in kit 3 tipuri de pensoane, asadar cu cel de dimensiunea cea mai mica poti lucra finut ca un artist pentru a colora spatiile ramase libere. Culori ai suficiente si pentru aceasta procedura. 

Pana la urma, tabloul pe numere este o provocare artistica si deci iti stimuleaza si creativitatea, sa privesti in ansamblu cum ar arata peisajul final si sa faci ca trecerea de la o culoare la alta sa nu se delimiteze de schita de dedesubt, ci de culoarea aplicata cu precizie. 

De unde incepi si cum este mai practic sa pictezi?

Aici ai o libertate totala, nu se poate spune ca exista un mod clar ce trebuie sa il urmezi sau aplici. In principiu, atunci cand te apuci sa folosesti o culoare, daca spatiile iti permit sa folosesti aceeasi grosime a pensonului, poate ca iti va fi mai usor sa aplici peste tot acea nuanta si apoi sa treci mai departe. Pentru altii este insa mai interesant sa picteze total toate spatiile incepand cu extremitatile. 

Ori, daca tabloul este un portret, poate fi mai intersant sa pictezi zona centrala si abia la final detaliile si fundalul. 

Nu ai incercat inca? Comanda pe tablouripenumere.ro si ai transport gratuit

Sa fim sinceri, mai totul graviteaza in jurul banilor. Beneficiaza de transport gratuit la orice comanda, ai kit complet cu toate pensulele si culorile necesare daca vei comanda din eshop-ul tablouripenumere.ro. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *