Folosirea imprimantei vs. reciclarea

Suntem într-o perioadă în care auzim tot mai des vorbindu-se despre reciclare, fără hârtii printate, ci cu informații păstrate în format digital pentru a nu mai distruge natura. Se va renunța curând la a folosi imprimante și se va folosi exclusiv arhivare digitală? Articolul de mai jos încearcă să analizeze argumente pro și contra.

            Pentru ca inforațiile să circule rapid și eficient și pentru că avem nevoie de un mod tot mai sigur de păstrare a informațiilor, varianta digitală pare să fie din ce în ce mai susținută; și cu toate acestea, există și contraargumente care susțin că vom avea nevoie, în continuare, de imprimantă și că nu vom renunța, încă, la tipărire clasică, mai ales că tehnologia printului este din ce în ce mai avansată, așa cum este imprimanta laser color KYOCERA ECOSYS P6230CDN , care are viteză de imprimare și calitate ridicată.

            Deși tehnologia permite stocarea și transmiterea informațiilor cu mare ușurință, ceea ce reprezintă un avantaj uriaș în această perioadă, trebuie să ne gândim și la cât de dinamică este tehnologia și cât de ușor se schimbă aplicațiile software, prin urmare se pot pierde informații prețioase stocate doar în format digital deoarece formatul unui fișier nu este compatibil cu actualul software pe care dumneavoastră îl aveți instalat; soluția ar fi stocarea în cloud, care, însă, poate să aibă probleme de securitate, probleme cu hackerii, așa cum auzim adesea despre companii mari cu investiții enorme în tehnologie, care sunt vulnerabile în fața atacurilor informatice; ar mai fi un aspect legat de prețul stocării, care crește în funcție de creșterea necesității de stocare, calculându-se pe fiecare GB stocat.

            Și să nu uităm de susținătorii cărților aflate în format fizic, care pretind că este mult mai comod să ai o carte decât să citești pe ebook, această experiență neputând fi înlocuită de nicio altă formă performantă de tehnologie și mulți împătimiți ai cititului de cărți nu ar înlocui pentru nimic în lume plăcerea răsfoitului unei cărți cu o tabletă.

            Așa cum tehnologia evoluează și păstrarea informațiilor în format digital pare să fie o opțiune modernă, care prezintă foarte multe avantaje, același lucru se întâmplă și cu imprimantele, care tind să evolueze și ele, să consume cât mai puțină energie, să optimizeze consumul de hârtie, să ocupe un spațiu mult mai mic și să răspundă cât mai multor nevoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *