Fusta cloș cu buzunare

Bună draga mea, am început sa profit din plin de zilele libere și sa pun la munca mașina de cusut achiziționată în luna iunie. Îți spuneam ca vreau sa fac diferite articole vestimentare pentru mine și fetita mea. Nu îndrăznesc sa visez mai departe pentru ca în prezent nu am experienta necesara pentru a realiza produse destinate vânzării.

Am văzut acum ceva vreme pe YouTube un clip cu o fusta cloș ce avea și buzunare. Îți spun drept ca inițial mi s-a părut floare la ureche dar când am început sa urmăresc cu atenție videoclipul am descopetit ca neatenția costa și ca dacă nu urmezi fiecare pas nu îți va ieși fusta dorita.

Am așezat materialul – avem eu prin casa niște doc ( cred ca se numește) și după ce am măsurat-o pe Maya m-am apucat de treaba. Am tăiat și cum bine se spune… Masori de 3 ori și tai o data., altfel faci ca mine și tai una mai mica una mai mare.

Am retușat și am ajuns la lungimea dorita am tăiat buzunarele ( dintr-un alt material) și apoi am început sa cos. Am cusut inițial buzunarele pentru ca asa spune în clip, apoi am cusut cele doua părți între ele – partea din spate și partea din fata și urmând ca apoi sa cos betelia.

Ma gândesc acum cât de ușor e sa scrii despre pașii de lucru pe când o fusta cloș cu buzunare îți ia aproximativ 3 ore. Asta dacă nu am experienta cu sunt eu.

După ce cusut cele mai sus menționate am fixat betelia și pentru ca Maya este micuța în talie am folosit elestec din acela special – cum găsim la pantaloni de copii care ajuta sa ajustezi talia astfel în cât sa nu ii cada pantalonii.

Rezultatul este cel de mai sus. Ea este incantata și o poarta cu plăcere. Ce consider ca mai am de învățat pe lângă alte mii de modele este sa fiu atenta la detalii. Pentru ca o ață lăsată de capul ei strica tot modelul sau poate mașina de cusut nu prinde o betelie într-un colt.

În concluzie… Trebuie sa recunosc ca îmi place rezultatul, este prima fusta cloș cu buzunare pe care o fac și pe viitor spre sa îndrăznesc sa fac și alte lucruri și modele mai complexe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *