Posibilele probleme ale aparatului de aer condiționat

Pentru a evita situațiile în care aparatul de aer condiționat s-ar putea strica și atunci ar fi nevoie de o intervenție mai costisitoare, este recomandat să existe verificări periodice ale acestuia, așa cum este și aparatul de aer condiționat Duct Daikin SkyAir FBQ35D-RXS35L3 Inverter 12000 BTU . Există mai multe provocări pe care le puteți avea cu aparatul de aer condiționat pe care le vom prezenta mai detaliat în prezentul articol.

            Prima situație ar putea fi legată de faptul că bateriile termostatului ar putea fi consumate; înlocuirea bateriilor ar putea fi problema datorită căreia aparatul să nu funcționeze, apoi, dacă problema persistă ar trebuie să fie verificate setările termostatului pentru că există posibilitatea ca acestea să fie pe modul de încălzire, modul de răcire fiind inactiv și, automat, aerul condiționat să nu declanșeze. Dacă setarile sunt potrivite și aparatul încă nu pornește, atunci este indicat să se verifice întrerupătorul deoarece fără acesta, nu pornește nici curentul alternativ; este indicat să opriți și să porniți întrerupătorul, ceea ce ar putea porni aerul condiționat.

            O altă situație cu care vă puteți confrunta este ca aerul condiționat să nu elibereze aer rece, fenomen ce ar putea fi determinat de un filtru de aer blocat de la murdărie care să înghețe unitatea de condensare care împiedică puterea curentului alternativ. Ca urmare a acestui fapt, se recomandă schimbarea lunară a filtrului de aer condiționat, pentru că astfel aerul condiționat ar fncționa la capacitate maximă.

            Există mai multe cauze datorită cărora aerul condiționat ar putea fi afectat de îngheț, cum ar fi faptul că fluxul de aer este insuficinet deoarece ceva este blocat, în exterior temperatura este scăzută iar lichidul de răcire are un nivel scăzut ori suflanta are probleme cu mișcarea.

            Se poate ca refrigerantul din aerul condiționat să se scurgă ceea ce poate determina o variație a temperaturii, prin urmare aparatul de aer condiționat nu va funcționa cu precizie iar urmărire pot fi legate de eficiența în răcirea camerei, ar putea consma și foarte mult curent electric aparatul, ca urmare a funcționării defectuase, bobina se poate congela, va putea predomina o răcire neuniformă iar compresorul se poate deteriora, de aceea este bine să se verifice aparatul de aer condiționat în mod regulat pentru evitarea scurgerii refrigerantului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *