Sanatatea din pahar – reteta de limonada

Buna, asa cum iti spuneam candva tot incerc sa fac schimbari, incerc sa las anumite produse mai putin sanatoase deoparte si sa ma bucur sa fructele de sezon si nu numai.

Cred ca stii deja ca eu sunt o mare consumatoare de suc cu acid, acel minunat suc din coment plin de zahar si care ingrasa destul de mult. Ei bine din noiembrie, pe la jumatatea lunii am decis ca este timpul sa fac o schimbare, sau mai bine spus mi-am ascultat organismul si am inceput sa spus nu sucului acidulat si sa sa consum sucuri facute in casa.

In plina pandemie m-am mobilizat si mi-am cumparat un blender din acela cu paharul de sticla – cred ca blender se numeste. Am plecat intial dupa o masina de cusut, si am ajuns acasa cu un blender de la Zass, unu destul de interesant pe care-l ador si de care ma bucur zi de zi.

Pe timp de vara imi fac cafea cu gheata, acel gen frappe pe care-l gasesti la restaurant, ei bine eu imi fac acasa si e deliciosc, pe langa asta imi fac si smoothies pentru Maya dar si pentru mine.

In aceasta perioada a anului aleg in schimb limonada sau ceva de genu, pentru ca folosesc portocale si lamai.

Cantitatea acestora variaza in functie de cat de multa limonada vrei sa faci. La mine variaza in totdeauna numarul de portocale si lamai, in functie de preferintele noastre,

La sucul rezultat adaug apa, in blender si zahar sau miere. Pentru ca imi place sa fie dulce. Daca totusi numarul de portocale este mai mare decat cel de lamai nu mai pun zahar.

Le blendez si apoi ma bucur de un suc delicios si sanatos.

Imi place foarte mult rezultatul si pot recunoaste ca il prefer in favoarea celor din comert. In aceasta perioada nu ne lipseste din casa portocalele sau lamaile, fiind ingredientul de baza pentru un suc sanatos si fara acid sau alte componente chimice.

Ma bucur sa ii place si Mayei si ca ea il cere destul de des. Recunosc ma deranjeaza faptul ca isi schimba gustul dupa ceva timp, dar asta imi spune doar ca trebuie consumat imediat ce a fost facut.

Tu ce alte preferinte ai, cand vine vorba de sucuri facute in casa?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *