Alimentația unui fotomodel – totul despre dieta fotomodelelor

Un fotomodel este plătit pentru a arăta impecabil pe podium, așa că alimentația ocupă un loc central în topul priorităților femeilor care câștigă bani din felul în care arată. 

Modele precum Bella Hadid, Karlie Kloss, Adriana Lima, Kate Upton sau Kendall Jenner știu foarte bine că trebuie să aibă constant grijă să nu acumuleze kilograme în plus, așa că urmează un regim alimentar destul de strict, recomandat de nutriționiștii personali, care are rolul de a le ajuta să își mențină condiția fizică excelentă. 

Nu trebuie să uităm, însă, că un regim alimentar, oricât de echilibrat ar fi, nu va avea rezultate extraordinare decât dacă este însoțit de o rutină de exerciții fizice.

Așadar, dacă te gândești că a venit timpul să urmezi o dietă sau dacă pur și simplu cauți idei pentru a trăi mai sănătos, îți propunem să te inspiri și din stilul de viață și dietele modelelor. 

Dietă Bella Hadid

Sora mai mică a lui Gigi Hadid a spus într-un interviu acordat unei celebre reviste de fashion din Statele Unite că, din punctul ei de vedere, o dietă reușită este cea care nu te obligă să renunți la alimentele care îți plac. 

Bella a mărturisit că adoră să mănânce cartofi prăjiți și sandvișuri cu brânză, însă are o rutină de exerciții fizice foarte bine pusă la punct, care îi permite să ardă rapid caloriile acumulate. În ceea ce privește alimentația, în general Bella încearcă să aibă o alimentație echilibrată, compusă mai ales din fructe, legume, lactate, carne de pește și carne de pui.

Dietă Adriana Lima

Adriana Lima a mărturisit de curând, în cadrul unui interviu, că modul în care se pregătește pentru a defila pe podium este unul destul de drastic, așa că nu recomandă nimănui să încerce să îi calce pe urme din acest punct de vedere. Modelul a spus că, înainte de o prezentare, timp de nouă zile consumă numai shake-uri proteice, iar cu 12 ore înainte de show-ul propriu-zis nu bea niciun lichid. 

Dincolo de dieta drastică pe care o urmează înainte de defilările de pe podium, Adriana spune că alimentația ei zilnică include foarte multe sucuri de legume și fructe presate la rece, lactate, carne de pește, iar o dată pe săptămână mănâncă doar alimente care îi plac, inclusiv înghețată, prăjituri, hamburgeri sau alte produse de fast-food.

Dietă Kendall Jenner

Pentru Kendall Jenner o alimentație sănătoasă include mese regulate, luate la timp, și preparate gătite sănătos, la abur sau în cuptor, nicidecum prăjite. Modelul a mai declarat într-un interviu televizat că încearcă să evite pastele, pentru că îi induc o stare de oboseală de care reușește să scape cu greu și, de asemenea, așa cum aminteam anterior, evită întodeauna preparatele prăjite.

Vedeta a mai dezvăluit că la micul dejun, de exemplu, servește ouă, avocado și fulgi de ovăz, la recomandarea nutriționistului personal, la prânz servește iaurt grecesc sau sushi, iar seara carne de pește sau de pui, alături de diverse salate. 

Jenner a mai menționat că adoră să alerge și să meargă la sală, acolo unde poate practica box, sportul ei preferat, care o ajută, de altfel, să își mențină corpul tonifiat.

Dietă Karlie Kloss

Modelul spune că respectă o dietă riguroasă, bazată în principal pe fructe și legume cu un conținut foarte mic de zahăr. De asemenea, Kloss a mai declarat că evită carnea roșie și că a eliminat din alimentație biscuiții și snack-urile cu un conținut ridicat de coloranți, aditivi și alte ingrediente nesănătoase. 

Dulciurile au fost înlocuite cu salate de avocado, preparatele de fast-food cu pâine prăjită și diverse combinații de legume, iar gustările dintre mese ale modelului sunt alcătuite exclusiv din alimente sănătoase, de exemplu chips-uri coapte din mere, arahide sau fructe proaspete, de sezon.

Kloss a subliniat, de asemenea, că are o rutină foarte bine pusă la punct de exerciții fizice și că nu au existat, de-a lungul carierei sale, zile în care să sară peste antrenamentele de la sală.

Dietă Kate Upton

Cu forme generoase, care au transformat-o într-un model atipic, Kate Upton a devenit rapid favorita podiumurilor de modă și a revistelor internaționale. Deși în ultimii ani nu a mai apărut des în lumina reflectoarelor, preferând să se dedice altor proiecte, Upton a declarat într-un interviu mai vechi care sunt regulile de care ținea cont pentru a-și păstra corpul tonifiat. 

Modelul a declarat cu acea ocazie că încearcă să mănânce carne slabă la fiecare masă, alături de diverse salate și smoothie-uri. De asemenea, consumul de zaharuri și alimente procesate a fost redus la minimum, însă din când în când își dă voie să consume gogoși, despre care spune că sunt preferatele ei.

În general Upton se axează pe mese rapide și simple, pe care le ia regulat, la ore fixe, și își completează dieta cu o rutină de exerciții fizice stabilită împreună cu antrenorul ei personal.

Acestea sunt doar câteva dintre dietele fotomodelelor, folosite, de altfel și de modelele dintr-un studio de videochat, care nu întâmplător arată la fel de bine precum modelele de pe podium. Așadar, dacă ai decis că vrei să urmezi o dietă sau dacă pur și simplu vrei să încerci să ai un stil de viață mai sănătos, poți încerca să incluzi câteva dintre sfaturile de mai sus în alimentația ta zilnică. 

Nu uita că o alimentație corectă și echilibrată, alături de o rutină de exerciții fizice riguroasă pot fi punctul de pornire pentru orice persoană care își dorește nu doar să se mențină în formă, ci și să aibă un stil de viață cât mai sănătos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *