Cum alegi un aparat de aer conditionat

Se apropie vara cu pasi repezi asa ca trebuie sa te pregatesti din timp cu o solutie optima pentru racirea camerei sau chiar a intregii locuinte. In ultimii ani temperaturile au crescut foarte mult, fapt ce a dus la utilizarea tot mai mare a sistemelor de climatizare. Acestea au ajuns sa joace un rol foarte important in imbunatatirea calitatii vietii pe perioada verii.

Daca temperatura din locuinta este mult prea mare, atunci apare o stare de disconfort si nu mai poti sa functionezi la capacitate maxima. E bine sa optezi pentru alegerea unui aparat de aer conditionat de cea mai buna calitate daca vrei sa ai parte de confort si sa te simti bine in propriul camin zilnic. 

Alegerea aparatului de aer conditionat poate fi o misiune dificila daca nu ai experienta in domeniu si nici nu doresti sa apelezi la un specialist. Este foarte important sa stii din start ca setarea acestuia la o temperatura foarte mica nu iti va face prea mult bine daca iesi afara de la 15 grade la 30+ grade. 

Ce trebuie sa ai in vedere atunci cand alegi un aparat de aer conditionat?

Numarul de BTU

Auzim foarte des acest termen BTU care este extrem de important atunci cand alegi aparatul de aer conditionat pentru locuinta. Acesta reperezinta unitatea de masura pentru racire si incalzire. Capacitatea BTU poate da un randament maxim in functie de cat este de mare si spatiul pe care trebuie sa il raceasca. 

De aceea este recomandat sa alegi un aparat de aer conditionat de 9.000 BTU daca suprafata pe care o racesti are intre 10-25 mo, 12.000 BTU daca suprafata are intre 15-35 mp si peste 18.000 BTU daca suprafata camerei are aproximativ 30-50 mp. Pentru spatiile mai mari de 50 mp se recomanda un aparat cu o capacitate de 24.000 BTU.

Tipul de aparat de aer conditionat

Atunci cand alegi aparatul de aer conditionat ai la dispozitie, in special in mediul online, 4 optiuni: perete, tavan, portabil, multi split. Cele mai folosite aparate sunt cele de perete. Acestea se monteaza usor, nu sunt inconfortabile si estetic arata bine. Pentru a incalzi locuinta este recomandat sa alegi un aparat de aer conditionat de perete.

Clasa energetica

Consumul de energie trebuie sa fie unul din principalii factori decizionali in achizitia unui aparat nou. Este indicat sa alegi un aparat care este catalogat la un nivel de consum cel putin A+. Cu cat sunt mai multe plusuri in dreptul acestuia, cu atat consumul de energie este mai mic. Este adevarat faptul ca pretul pentru aparatele de aer conditionat cu standard maxim de eficienta energetica este mai mare, dar pe termen lung isi amortizeaza investitia prin reducerea consumului de energie. 

Ai grija atunci cand alegi aparatul de aer conditionat de la Vollmax sa aiba o capacitate potrivita pentru camera ta, altfel vei avea un consum mai mare de energie. De asemenea poti scadea consumul de energie daca il montezi intr-un loc ferit de soare si daca reglezi o temperatura de aproximativ 20-23 de grade pe timpul verii. Consumul de energie va fi foarte mic si vei avea parte de confort la fiecare utilizare.

Un comentariu la „Cum alegi un aparat de aer conditionat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *