Cum poate medicina integrativa să vă schimbe viața?

Lumea modernă pune presiune pe noi și multe aspecte ale vieții noastre ajung să fie afectate. Câteva dintre acestea sunt stresul, alimentația, activitatea fizică, etc. 

De aici și cauza celor mai multe probleme de sănătate.

Dar suntem oare “condamnați” să suferim de boli?

Răspunsul este “NU”!

Fiecare dintre noi este responsabil de sănătatea sa. Există multe lucruri pe care le putem face pentru a reduce stresul și a aduce acele schimbări benefice în viața noastră. 

Iar pentru a face asta, medicina integrativa ne oferă cele mai bune instrumente. 

Medicina integrativa holistică se concentrează asupra persoanei ca întreg, în loc să trateze o afecțiune sau un singur organ. Abordarea holistică ia în considerare conexiunea intrinsecă dintre corp, minte și spirit. Abordările științifice avansate care utilizează cercetări de laborator de specialitate, inclusiv testarea genetică, permit unui medic holistic să lucreze cu nevoile individuale ale corpului, mai degrabă decât să se concentreze doar pe acoperirea simptomelor. Prin testarea avansată și înțelegerea materialului genetic individual al unei persoane, medicul integrator vă poate determina nevoile individuale și vă poate ajuta să implementați soluții durabile pe termen lung pentru a vă oferi rezultate pe termen lung.

De ce ar trebui să încercati medicina integrativa holistică?

În Romania există peste 8 milioane de adulți care suferă de boli cronice. 

Există mulți factori care contribuie la creșterea problemelor cronice de sănătate, inclusiv stresul susținut pe termen lung. Să nu uităm de dieta, care de regulă include alimente care provoacă inflamații neuronale, afecțiuni digestive și inflamatorii la nivelul întregului corp. Să luam glutenul, de exemplu, care poate accelera atacurile autoimune asupra trioidei, cunoscute sub numele de afecțiunea Hashimoto, sau poate provoca boli ale creierului, cum ar fi atrofia creierului.

Modelul nostru actual de sănătate oferă servicii mai degrabă pentru afecțiunile acute, decât să inverseze și să prevină bolile cronice. Există atât de multe variabile care pot determina apariția unui dezechilibru nu numai în chimia creierului, ci și a întregului corp… variabile care includ infecții subiacente, alimente sau substanțe chimice și conservanți în alimente, toxine de mediu precum glifosatul și chiar alegerile care țin de stilul de viață. Este nevoie de o abordare mai complexă pentru a înțelege modul în care toate aceste variabile pot afecta corpul și creierul. Abordarea acestei gândiri mai complexe și înțelegerea faptului că trebuie să găsim cauzele care stau la baza unei boli cronice va fi soluția pe termen lung pentru cei care se luptă să afle răspunsuri, iar medicii holistici sunt experți în găsirea cauzelor bolilor cronice.

Cum poate ajuta medicina integrativa?

Nutriție

Pentru a obține o sănătate optimă, corpul dvs. are nevoie de elementele de bază potrivite. Stresul provoacă daune organismului și, fără materiile prime adecvate, corpul nu este capabil să se repare și să funcționeze optim.

Cu atât de mulți specialiști auto-proclamați în nutriție, care susțin dieta lor ca fiind singura modalitate de a fi sănătos, este foarte greu să știti în cine să aveți încredere. Cu ajutorul medicinei integrative, medicul vă poate învăța adevărurile surprinzător de simple despre nutriție care au fost dezvăluite prin cercetari.

Fitness

Volumul și tipul de excercitii sunt cruciale pentru sănătatea corpului, precum și pentru sănătatea creierului. De fapt, studiile au arătat că exercițiile fizice protejează creierul de declinul cognitiv. De asemenea, s-a demonstrat că exercițiile fizice îmbunătățesc gândirea creativă. 

Mulți oameni ocupați aleg să aibă o viață sedentară. Este posibil să nu-și dea seama cât de simplu poate fi să încorporezi exercițiile fizice în viața de zi cu zi sau cât de important este să ne menținem sănătatea. Există, de asemenea, și oameni care sunt în extrema cealaltă. Mai exact cei care fac exerciții prea mult sau prea intens. Aceasta se numește suprasolicitare și poate provoca alte probleme. Aveți nevoie de un antrenament potrivit, realizat în mod corect, dacă doriți o sănătate optimă a corpului și a creierului.

Somn

În timpul somnului, creierul și corpul repară “daunele” provocate în zilei. De asemenea, oamenii integrează noi cunoștințe în timp ce dorm. Somnul este crucial în procesul de recuperare și învățare.

Pentru o sănătate optimă sunt necesare, in medie, opt ore de somn în fiecare zi. Însă, acest volum poate varia de la o persoană la alta. Contează și calitatea somnului. Mulți factori legați de mediul dvs. de somn vă pot întrerupe somnul, făcându-l mai puțin eficient. Optimizarea somnului este una dintre cele mai importante schimbări pe care le puteți face, atât pentru sănătatea dvs., cât și pentru o productivitate mai bună.

Controlul minții – meditație

Lucruri stresante ni se întâmplă tuturor. Cu toate acestea, multe dintre efectele negative ale stresului se întâmplă nu din cauza evenimentelor în sine, ci din cauza răspunsurilor minții noastre la acestea.

Puteți învăța să preluați controlul asupra modului în care răspunde mintea la provocările vieții. Prin practica meditației, puteți ajunge să aveți o stare calmă și pașnică. Acest lucru întărește căile neurologice legate de relaxare, în timp ce le slăbește pe cele care creează o stare de spirit stresată, anxioasă sau furioasă. În timp, veți reuși să vă reconfigurați creierul pentru a rămâne mai ușor calm, chiar și în mijlocul haosului.

Motivația și dorința de a vă simți mai bine, împreună cu îndrumarea unui medic specializat in medicina integrativa, vă pot ajuta să aveți bunăstare și sănătate în viața dvs.

Abordând cauzele profunde ale problemelor medicale, în loc să trateze doar simptomele, medicina integrativă vă oferă cele mai bune șanse de a trăi o viață lungă și sănătoasă, cu multă energie pentru a vă atinge obiectivele. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.