De ce este important sa cumperi ulei de buna calitate pentru masina ta?

Este foarte important ca uleiul pe care il cumperi pentru masina ta sa fie de foarte buna calitate pentru ca functioneaza exact ca sangele pentru corpul uman. Cu ajutorul uleiului potrivit, vei prelungi durata de viata a masinii tale, ceea ce este extrem de important. Exista mai multe aspecte de luat in calcul in momentul in care vrei sa iti schimbi uleiul de la masina. Prin urmare, iti recomandam sa incepi cumparand un ulei cu amprenta redusa de carbon. Cea mai buna varianta este astfel ulei de motor Shell Helix cu amprenta neutra de carbon.

Uleiul este ales de obicei, sau cel putin asa ar trebui, tinand cont de manualul proprietarului de masina, difernetele dintre uleiul mineral si cel sistentic dar si in fucntie de pret. Din pacate, pentru multe persoane, pretul pare sa fie cel mai important factor ceea ce este profund gresit. Bazarea deciziei pe pret poate duce la avarii grave in motor. Prin urmare iti explicam de ce este necesar sa iti cumperi cel mai bun ulei.

Riscurile utilizarii uleiului ieftin 

Utilizarea uleiurilor de calitate scazuta poate duce la reparatii costisitoare ale motorului si la un consum crescut de combustibil.

Uleiurile care nu indeplinesc specificatiile solicitate ar putea anula in cele din urma garantia motorului vehiculului din cauza avariilor motorului. 

Uleiurile de calitate scazuta sunt periculoase pentru mediu, deoarece nu indeplinesc standardele din industrie stabilite de organisme de conducere precum ACEA si API, care sunt responsabile pentru elaborarea reglementarilor privind emisiile de CO2. Utilizarea uleiului de calitate este importanta din mai multe motive:

Durabilitate

Piesele in miscare se vor uza in timp la viteze diferite. Pentru a permite cea mai mica cantitate de degradare a pieselor si, astfel, sa le extinzi viata, va trebui sa folosesti uleiuri de buna calitate. Acest lucru poate face o mare diferenta pentru componentele critice dintr-o masina, cum ar fi motorul si transmisia.

Performanta

Folosirea uleiului de calitate permite, de asemenea, vehiculului sa functioneze la eficienta si performanta maxime. Acest lucru poate echivala cu costuri mai mici de combustibil si mai multa putere.

Reparati economiile

Ingrijirea unui vehicul folosind ulei de calitate va economisi bani pe termen lung, chiar daca acesti lubrifianti sunt mai costisitori. Acest lucru se datoreaza faptului ca un vehicul care este bine ingrijit va avea nevoie de mai putine reparatii. Utilizarea uleiului de calitate scazuta sau ieftina va poate costa chiar scump, in cazul in care un motor sau o transmisie trebuie inlocuita.

Economie de combustibil 

Uleiurile de calitate sunt formulate pentru a oferi un consum ridicat de combustibil, deoarece protejeaza si lubrifiaza motorul.

Uleiul de buna calitate nu trebuie sa fie scump, dar trebuie sa indeplineasca standardele din industrie. Aceste standarde sunt cerintele minime ale specificatiilor necesare pentru ca un motor sa functioneze fara probleme si eficient. 

Elgeka-Ferfelis este incepand cu anul 2008 importator si distribuitor autorizat Shell Lubricants pentru piata din Romania, comercializand lubrifianti de cea mai inalta calitate marca Shell: uleiuri de motor si transmisie pentru autoturisme si camioane, lubrifianti pentru aplicatii industriale si vaseline. Aceasta reprezinta cu profesionalism divizia de lubrifianti Shell, oferind tuturor clientilor sai asistenta tehnica necesara pre si post vanzare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *