Tot ce vrei să știi despre anvelopele off-road

Pe lângă mașina sau SUV-ul potrivit pentru traseele off road, e bine să ții cont că ai nevoie de anvelope vara, off-road special destinate acestor performanțe de teren. Trebuie să iei în considerare că vei șofa pe teren noroios, zone abrupte, vai și dealuri, drumuri forestiere, așa că e bine să știi tot ce ai nevoie pentru a achiziționa cele mai bune anvelope off road.  Anvelopele de bună calitate oferă aderența excelență pentru autovehicul, asigură un consum mic de carburant,  garantează siguranța șoferului și a celorlalți pasageri.

Cum alegi anvelope offroad?

Un traseu dificil necesită echiparea autovehiculului cu anvelope speciale, destinate acestor terenuri accidentate și carosabile dificile. Sunt anumite caracteristici de care trebuie să ții seama:  amprenta cauciucului, numărul de pliuri, lățimea anvelopei și alți indici de stabilitate.

Acest tip de anvelope trebuie alese ținând cont de unii indici de performanță. De obicei, anvelopele off road sunt marcate cu indicatorii M+S (mud and snow), care demonstrează o aderență bună pe orice tip carosabil, inclusiv noroi sau pe zăpadă. Anvelopele speciale off road,  sunt marcate și cu indicatorii MT (mud terrain – teren noroios) sau AT (all terrain).

·        Anvelopele MT au un profil mai pregnant, ideal pentru terenurile pline de noroi, bune pentru competiții și intervenții pe teren accidentat.

·        Anvelopele AT sunt proiectate pentru mașini gen SUV dar care pot circulă și pentru drumuri accidentate, forestiere sau mai greu accesibile.

E recomandat să iei în considerare și viteza, temperatura, capacitatea de rulare, consumul de carburant.

Ce trebuie să știi despre anvelopele offroad?

Diametrul, lungimea și lățimea anvelopelor sunt determinate de modelul autovehiculului. Dacă vrei să știi ce anvelope offroad ai nevoie , apelează la specialiști, care te pot îndrumă folosind datele disponibile pe anvelopele mașinii sau recomandările fabricanților, în funcție de mașina ta.

Pe drumurile greu accesibile consumul de carburant crește, iar anvelopele sunt mult mai uzate în timp. Performanțele de calitate trecute pe etichetele anvelopelor sau marcajele inscripționate îți oferă date generale în condiții normale de utilizare.

Pentru o mai bună stabilitate, ceea ce e esențial în cazul traseelor off road, este bine să schimbi toate anvelopele și nu doar o pereche. Verifică să fie neapărat anvelope identice (că marcă și dimensiune). Întotdeauna preferă anvelope iarna offroad noi, pentru a beneficia de toți indicii de performanță la parametrii maximi. Este pentru siguranța ta.

În mod generic acești indici sunt determinați de testările independente ale fiecărui producător, așa că este destul de complicat să compari diferite tipuri de anvelope. Cel mai bine este să te adresezi distribuitorilor de anvelope care te vor sfătui ce fel de anvelope se potrivesc autovehiculului tău pentru offroad.

Ce mărci de anvelope sunt recomandate pentru off road?

Există pe piață foarte multe modele de anvelope, realizate de diferiți producători, recomandate pentru off road. Printre acestea se pot menționa anvelopele Insa Turbo Dakkar, Insa Turbo Ranger, Black Star, Windforce, Silverstone.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *