4 motive pentru care merita 100% sa investesti intr-o casa

Daca esti pregatit(a) sa te stabilesti intr-un loc si te gandesti serios sa iti achizitionezi o locuinta, o casa ar putea fi o optiune foarte buna. Da, este adevarat ca o astfel de achizitie implica cheltuieli mari din partea ta si a familiei tale, asa cum arata si ofertele de vanzari vile in Ploiesti, si probabil te pregatesti de ceva vreme la acest pas.

Dar, este bine sa te gandesti daca esti pregatit(a) financiar sa faci un asemenea pas. Ai reusit sa strangi suficienti bani pentru un avans? Esti sigur(a) ca nu vrei sa te muti in urmatorii ani? 

O casa inseamna spatiu mai mult si intimitate, dar inseamna si sa fii de acord cu costurile care vin impreuna cu ea. Mai exact rate, daca vei opta pentru un credit, taxe si impozite mai ridicate, si costuri de intretinere putin mai mari.

Cu toate acestea, exista cateva motive care fac investitia intr-o casa sa merite in totalitate. Iata care sunt acestea. 

1. Vei deveni parte a unei comunitati

Atunci cand ai propria casa, nu vei mai fi persoana aceea care vine si pleaca de la o locatie la alta. Vei reusi, in sfarsit, sa devii parte a unei comunitati si sa stabilesti relatii de lunga durata cu vecinii tai. 

Este un sentiment foarte placut sa traiesti intr-o comunitate, unde te poti baza pe ajutorul celor din jur, unde copiii se pot juca impreuna in siguranta, si unde ai parte de tot confortul si siguranta la care visai. 

2. Cheltuielile tale lunare se vor stabiliza

Daca ai stat in chirie pana acum, prin achizitia unei case vei simti cum cheltuielile lunare se vor stabiliza. Din moment ce nu mai risti cresteri in valoarea chiriei, modificari din partea proprietarului in ceea ce priveste conditiile, si posibilitatea de a-ti pierde locuinta in cazul in care acesta decide sa o vanda. In comparatie cu ratele unui credit, chiriile locuintelor pot varia mult si pot aduce cheltuieli neprevazute de la o luna la alta. Unde mai pui ca nu vrei sa investesti intr-o proprietate care nu este a ta.

Odata ce ai casa ta, ai posibilitatea sa investesti in electrocasnice cu o eficienta energetica mai mare, care in timp iti vor reduce cheltuielile. De asemenea, izolatia casei va fi sub controlul tau total, iar deciziile inteligente in acest sector vor scadea considerabile costurile cu incalzirea in sezonul rece. Iar dupa ce le-ai pus pe toate la punct, iti va fi mai usor sa estimezi cat vei cheltui lunar pe intretinere. 

3. Vei fi fortat(a) sa faci economii

Pare greu de crezut ca economiile vor fi o posibilitate, mai ales atunci cand ai rate de platit. Dar, daca nu ai fost obisnuit(a) sa faci economii pana in prezent, o casa te va forta sa faci acest lucru. 

In primul rand, va fi necesar sa pui bani deoparte pentru plata ratei. 

Apoi, nu strica sa ai un buget de urgenta, in cazul in care va trebui sa faci anumite modificari si reparatii. Sa nu mai vorbim de faptul ca poate vei vrea sa schimbi anumite lucruri si sa faci renovari.

4. Vei putea sa faci ce modificari iti doresti pentru a te simti acasa 

Poate cel mai placut, dar si cel mai solicitant, atunci cand ai casa ta este faptul ca in sfarsit poti sa o faci asa cum ti-ai dorit si ai visat. Ai libertate deplina sa o amenajezi dupa bunul plac, astfel incat sa te simti acasa in fiecare zi. 

74% din proprietarii de case au declarat ca au o dorinta mai mare de a petrece timp acasa dupa ce au renovat. Renovarile nu doar ca iti vor aduce un confort sporit si vor imbunatati estetica locuintei, dar vor spori valoarea casei, daca sunt facute asa cum trebuie.

Asadar, incepe prin a analiza ofertele de vanzari de vile din Ploiesti pentru a vedea ce iti ofera piata si apoi vei putea sa iti faci planul de actiune. 

Odata achizitionata casa, vei simti satisfactie si implinire pe plan personal. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *