La ce se utilizeaza furtunurile de exhaustare – Tehnovest explica

In domeniile industriale unele dintre accesoriile indispensabile sunt furtunurile. Acestea sunt  tubulaturi flexibile simple sau cu insertie metalica (cupru, otel zincat). Cele cu insertie metalica se folosesc cu precadere in industria lemnului, pe langa cea plastica si chimica. Sunt conectate utilajele de prelucrare a lemnului la aspiratoare pentru praf si rumegus. Grosimea peretilor si a insertiei metalice variaza si se alege in functie de intrebuintari. 

Cu cat este mai mare diametrul insertiei metalice, cu atat exploatarea poate fi mai intensa. Mai jos afli exact caracteristicile lor si daca ai nevoie de ele le poti gasi la Tehnovest, magazin specializat in pneumatica, hidraulica si consumabile industriale. 

Caracteristicile furtunurilor de exhaustare

Furtunurile au peretii flexibili, confectionati din poliuretan. Au o rezistenta excelenta la particule abrazive, cum ar fi aschii, au o rezistenta mare la microbi si hidroliza. De asemenea, sunt usoare si flexibile. Au o rezistenta termica ridicata, de la – 40 de grade la + 90 de grade sau mai scazuta in cazul celor pentru agricultura sau aspiratia si refularea gazelor si vaporilor.

In cazul celor cu insertie metalica vorbim si despre o rezistenta crescuta contra deformarii. Tubulatura cu pereti din poliuretan este si mai rezistenta la socuri. Pentru transportul prafului, aerului, gazelor furtunul trebuie sa aiba 0,4 mm. Daca este vorba de transportul rumegusului de la masina de lemne la exhaustor, furtunul trebuie sa aiba o grosime de cel putin 0,6mm. Iar in cazul transportului de aschii, este recomandat furtunul cu o grosime minima de 0,9 mm. 

Un astfel de furtun aspiratie refulare cu insertie metalica este o varianta mult mai buna decat cel din PVC. Cel din urma este rigid, iar o calcare accidentala a acestuia va duce la spargerea sa. Vei gasi la Tehnovest diferite tipuri de furtunuri si poti alege pe cele potrivite in functie de diametrul interior, grosimea peretelui, greutate, raza de indoire si lungimea colacului. 

Descopera in catalogul tehnovest.ro peste 120000 de produse dintre care sa alegi daca lucrezi in astfel de domenii. Ai chiar si promotii in aceasta perioada de care ar fi pacat sa nu profiti. Printre produsele disponibile se afla masinile de prelucrare tabla, lemn, metal si utilaje de ridicare si transport. Daca ai intrebari despre un anumit produs nu ezita sa contactezi echipa pentru consultanta de specialitate, astfel asigurandu-te ca faci alegerea perfect incadrata in cerintele tale.

Contact:

0736335387

0738422245

0727724831

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *