Pe urmele lui Freddie Mercury! Iata de ce sa achizitionezi bilete de avion spre Zanzibar!

Putini sunt cei care stiu ca Freddie Mercury, vocalistul trupei Queen si unul dintre cei mai mari muzicieni ai secolului XX, s-a nascut pe insula africana Zanzibar, la acea vreme colonie a Marii Britanii, iar astazi parte a statului Tanzania.

Daca alegi sa cumperi bilete de avion spre Zanzibar – o destinatie preferata de tot mai multi romani in ultimii doi ani – vei avea ocazia sa vizitezi inclusiv casa in care s-a nascut celebrul artist. Iar aceasta este doar una dintre numeroasele surprize care te asteapta intr-un concediu ce se va dovedi de vis!

O destinatie de vacanta cu totul speciala!

Daca alegi bilete avion Zanzibar de pe animawings.com, trebuie sa stii ca acest arhipelag din Oceanul Indian face parte din Tanzania, insa beneficiaza de un statut deosebit, autonom, in cadrul statului african. Principalele insule sunt Unguja si Pemba. 

Exista mari diferente intre coasta de vest si cea de est. Coasta de vest, situata spre continent, are numeroase recife de corali si este fragmentata. Plajele sunt inguste, iar apele adanci chiar din apropierea tarmului.

Cu totul altfel stau lucrurile pe coasta de est si chiar spre partea nordica. Aici, actiunea intensa a valurilor si mareelor a creat plaje largi, cu nisipuri fine si albe. Tarmul coboara lin spre mare, astfel incat chiar si copiii sau persoanele care nu stiu sa inoate se pot simti in deplina siguranta. 

Cu totul, arhipelagul gazduieste aproximativ 30 de plaje, unele dintre ele fiind atat de linistite incat singurele zgomote care se pot auzi sunt cele produse de valuri. 

Una din plajele unde vei vrea neaparat sa ajungi, daca ai cumparat bilete de avion spre Zanzibar, este Mangapwani, situata pe coasta de vest, pe teritoriul unui sat de pescari cu acelasi nume, aflat nu departe de capitala. Nisipul este extrem de fin si alb ca zapada, iar pe tarm cresc palmieri spectaculosi.

Daca ceea ce iti doresti este o vacanta activa, ai nenumarate modalitati de petrecere a timpului liber! Poti practica snorkeling, caiac, windsurfing, schi nautic si sailing. Scufundarile exercita o atractie deosebita asupra turistilor, deoarece exista numeroase specii de pesti exotici si corali. In plus, exista si locuri in care te poti bucura de experienta deosebita reprezentata de inotul alaturi de delfini.

Stone Town – o istorie necunoscuta isi dezvaluie secretele!

Cel mai mare oras si capitala insulei, Stone Town, face parte din patrimoniul UNESCO inca din anul 2000. Odata ce ai cumparat bilete de avion spre Zanzibar, aici vei avea ocazia sa te plimbi pe stradute inguste, printre peste 1 000 de cladiri avand ca material de baza piatra de coral.

La multe dintre aceste cladiri iti vor atrage atentia usile bogat decorate cu elemente specific islamice (de exemplu versete din Coran frumos incrustate) sau hinduse (precum flori de lotus sau frunze de smochin).

Pe langa casa in care s-a nascut Freddie Mercury, vei avea ocazia sa vizitezi si Fortul vechi, construit in urma cu aproximativ 400 de ani, sau minunata cladire a Dispensarului, cu balcoane bogat ornamentate. 

Te vei intoarce la hotel incarcat cu suveniruri diverse, precum ceai, cafea sau condimente, dar si bijuterii lucrate manual, statuete, esarfe sau genti. 

Compania aeriana Animawings iti pune la dispozitie bilete avion Zanzibar cu plecare atat din Bucuresti, cat si din Cluj-Napoca. Ofera-ti o astfel de experienta si vei avea parte de una dintre cele mai frumoase vacante pe care ti le poti imagina!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *