Ce simbolizeaza inelul in functie de degetul pe care e purtat?

Bijuteriile pe care le purtam sunt precum o carte de vizita: spun multe despre noi si despre personalitatea noastra. Insa, si felul in care le purtam poate dezvalui anumite lucruri despre felul nostru de a fi. In articolul de astazi vom vorbi despre inele si semnificatia purtarii acestora pe un anumit deget.

Inelele sunt accesorii pe care femeile aleg sa le poarte pentru a-si completa tinutele elegante, dar si tinutele office, casual sau chiar casual-sport. Inelele nu sunt simple accesorii, ci sunt adevarate bijuterii cu diverse semnificatii. Atat materialul din care sunt confectionate, cat si modul si degetul pe care sunt purtate, au foarte multe semnificatii. Asadar, sa urmarim in continuare, impreuna, care sunt semnificatiile inelelor pentru femei:

Inele purtate pe degetul mare

In Grecia Antica, degetul mare era asociat cu demnitatea masculina si cu prezervarea puterii barbatesti. Acesta era motivul principal pentru care se purta inelul pe degetul mare. In zilele noastre, se spune ca cei care poarta inele pe degetul mare sunt persoane care incearca sa fie sigure pe sine in orice situatie. Aceasta caracterizare se aplica barbatilor. In ceea ce priveste femeile, purtarea inelului pe degetul mare ar putea semnala faptul ca au unele caracteristici masculine, cum ar fi persistenta si incapatanarea.

Pe de alta parte, ar putea semnala nesiguranta sau nemultumire in ceea ce priveste aspectele intime ale vietii.

Psihologii mai spun ca inelul pe degetul mare mai este un semn al faptului ca scopul principal al persoanei este autoafirmarea prin orice metode.

Inele pe degetul aratator

Inelul purtat pe degetul aratator este considerat inel al puterii. Anume pe acest deget purtau inele mari personalitati istorice, printre care Iulius Caesar, cardinalul Richelieu, Ioan cel Groaznic, Henric VIII s.a. Degetul aratator infrumusetat cu un inel este un simbol al mandriei, setei de putere, precum si a unui caracter puternic. In acelasi timp inelul purtat pe mana dreapta arata o directie pozitiva a acestor calitati, iar daca e purtat pe mana stanga semnifica manie, iubire de sine si inclinatii spre isterie.

Psihologii le recomanda persoanelor rusinoase si nehotarate sa poarte inel pe degetul aratator. In acest caz persoana va capata incredere in propriile puteri si se va umple de hotarare pentru a-si realiza obiectivele.

Inele pe degetul mijlociu

De regula, poarta inel pe degetul mijlociu persoana care se iubeste pe sine si este sigura de frumusetea sa. Cu cat e mai mare piatra de pe acest inel, cu atat mai puternic se manifesta aceste caracteristici.

Pe degetul mijlociu se poarta, de obicei, bijuteriile de familie care consolideaza conexiunea cu stramosii, credinta in karma si influenta destinului.

Purtatul inelelor pe degetul mijlociu poate ajuta posesorul sa treaca mai usor peste perioadele dificile si sa scape de ghinion.

Inele pe degetul inelar

Dupa cum ii spune si numele “inelar” este singurul deget al mainii care are ca scop purtarea inelului. Inelul purtat pe degetul inelar este simbolul casniciei si apartenentei unei persoane sau familii. Aceasta traditie a aparut inca din Egiptul Antic, pe cosiderentul că “artera dragostei” duce de la acest deget direct la inima.

Primele inele din acea vreme erau nu doar din metal, dar si din sticla sau ceramica. In Roma Antica, sotiile le daruiau sotilor inele de fier sau bronz, in semn de unitate a familiei si dragostei dintre ei. Portul inelului pe degetul inelar (cu exceptia celui de cununie) subliniaza pasiunea pentru arte, lux si rafinament. Un inel mic pe degetul inelar reflecta o personalitate armonioasa, calma si increzuta, iar unul masiv arata impatimire si dezechilibru sufletesc.

Inele pe degetul mic

Acesta este semnul caracteristic pentru oamenii extraordinari. Este simbolul unui caracter artistic si creativ, avand calitati precum elocventa si putere de convingere. Inelele purtate pe degetul mic dau, de asemenea, semne de viclenie si de inventivitate.

Totodata psihologii afirma ca portul inelului pe degetul mic e preferat de firi sirete, inclinate spre intrigi si inselari. In plus asta reflecta si o inclinatie spre jocuri de noroc.

In cazul femeilor inelul pe degetul mic arata ca persoana e cocheta si are o fire schimbatoare.

Tu pe ce deget porti cel mai adesea inelele? Te regasesti in caracteristicile descrise mai sus? In magazinul online VeeShop.ro gasesti o gama variata de inele dama, cu care iti poti accesoriza orice tinuta. Intra si tu si comanda cele mai frumoase accesorii la preturi avantajoase!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *