Depresia si simptomele acestei boli

Cand eram copil nu stiam de existenta acestor boli, vorba multor persoane care fac parte din generatia anilor ’80 ne dadeau parintii o mama de bataie ca uitam de depresie. Dar sincer acum cred ca ceea ce considerau parintii nostri ca este educatie, a fost gresita. Fiind parinte consider ca bataie nu este varianta corecta atunci cand vine educatia fetitei mele ci din contra, stiu ca mie mi-a fost frica de data o perioada lunga de timp si nu cu mama nu puteam sa vorbesc deschis.

Stiu ca de cele mai multe ori persoanele ce sufera de depresie sau de orice alta boala ce are nevoie de specialist nu apeleaza la serviciile lor si da-mi voie sa iti spun ca foarte rau fac, pentru ca depresia la fel ca orice alta boala netratata corespunzator se agraveaza si poti avea consecinte destul de grave.

Primele simtome ale depresiei sunt: sentimentul persistent de tristente, pierderea chefului de orice activitate si chiar mai grav lipsa chefului de viata. Daca ai ajuns in acest punct fara ajutorul de specilitate poti ajunge sa faci lucruri destul de periculoase inclusiv sa iti pui capatul zilelor, ceea ce este destul de rau.

Principalele cauze ce pot declasa depresia sunt urmatoarele: doliu, abandonul, pierderea locului de munca, ba chiar si pensionarea. Consider ca pentru o persoana activa este destul de dificil sa iasa la pensie, ideea aceasta ii induce ideea de neputinta si ii da senzatia ca nu mai este folositor. Sunt persoane ce imbratiseaza pensionarea si care o accepta, dar atunci cand faci ceea ce iti place…ei bine este destul de dificil sa accepti varsta si implicit ideea de a renunta la ceea ce ii place.

Nu are sens sa iti spun ca sunt mai multe tipuri de depresie, pentru ca in momentul in care ajungi sa te lovesti de simptomele mai sus mentionate trebuie sa apelezi la un specialist, si aici il pot mentiona pe Doctor-Psi.ro, un spital privat de psihiatrie, si da…desi ne jenam sa apelam la serviciul lor, iti pot spune ca este destul de rau, si ar trebuie sa apelam la ei de cate ori avem nevoie sa vorbim cu cineva, pentru ca de multe ori o problema poate fi mai grava decat ni se pare noua si gandurile negre pot pune stapanire pe mintea noastra si asa cum spuneam mai sus, putem ajunge sa ne facem rau.

Pe Doctor-Psi.ro am gasit-o pe Doamna Doctor Laura Catana, un medic specialist in psihiatrie, un medic empatic care stie cum sa te ajute si cum sa gasesca cauza problemei si in acelasi timp sa iti arate cale corecta si cum poti remedia problema. Consider ca este important sa avem pe cineva alaturi in acest timp sa nu ne inchidem in noi si sa apelam la servicii de specialitate.

Este usor sa zambesti in fata tuturor dar pe interior sa plangi, este usor sa spui sunt „bine” cand cineva intreaba, desi nu suntem bine…cred ca pentru noi, pentru ca macar atata meritam…sa spunem lucrurilor pe nume si sa recunoastem ca nu suntem bine. Ca avem o problema care poate nu este asa de grava cum ni se pare noua, ci pur si simplu avem uneori obiceiul sa nu vedem solutia din fata noastra.

In concluzie, daca ai nevoie sa vorbesti cu cineva, nu ezita poate o persoana apropiata nu te poate ajuta, dar un medic uneori este acolo unde si cand ai nevoie. Nu lasa lucrurile sa degenereze si sa ajungi mai tarziu sa regreti. Eu una cu siguranta daca ma voi confrunta cu diferite probleme, mai ales ca fetita mea are nevoie de o mama responsabila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *