Un rau necesar de Alex Kava – recenzie

A trecut ceva timp de când am terminat prima parte și dacă nu știi despre ce vorbesc, ma refer la volumul scris De Alex Kava – Raul Absolut, iti las recenzia aici. Și îți zic drept ca inițial credeam ca le-am citi invers dar m-am înșelat și le-am citit în ordinea corecta. Îți zic ca este la fel de buna și captivanta ca volum citit anterior și chiar îmi pare rău ca alte volume nu au fost traduse și în romana și nici nu au ajuns la noi în tara.

Îți ziceam în recenzia anterioara ca este diferita fata de ceea ce eu citesc de obicei, și dă-mi voie sa iti zic ca acest volum depășește cu mult așteptările mele, și ma bucur ca am găsit-o întru-un anticariat. Sa nu mai zic ca am dat 9 lei pe ea.

În acest volum avem de-a face cu un criminal în serie ce omoara femei, unul care ucide preoti și un joc pe calculator care vizează victimele abuzurilor cauzate de preoție. Nu vreau sa dezvolt acest subiect ci ma voi axa pe detaliile primite în carte și despre subiectul cărții. Îți voi spune cum după patru ani istoria se repeta și agentul nostru FBI Maggie O’Dell se reîntâlnește cu Nick Morrelli.

Șeriful din orașul în care un ucigaș omoară copii un ideea ca ii salvează de un trai rău și de abuzul părinților. Într-un fel sau altul de aici pleaca toată ideea cărților – cel puțin la acestea citite de mine, totul pleacă de copii abuzați de părinți în trecut, dar și cei abuzați de preoți, oamenii în care aceștia au încredere.

Mi-a plăcut modul în care se împletește acțiunea și cum ajung sa își dea seama ca vorbim de doi ucigași, deși inițial se pleca de la premiaza ca este unul sigur. În volum citit zilele trecute cunoaștem un preot pe nume Michael Keller, acesta este din punctul de vedere al agentului FBI persoana care încerca să scape copii de abuzuri și de tratamente nedemne de un copil. Totuși într-un fel sau altul numele acestuia ajunge pe lista preoților ce urma sa fie uciși.

Teama de moarte îl face pe Michael Keller da ia legătura cu o cunoștință veche, mai exact Maggie O’Dell, agenta FBI care sper sa-l vânează timp de patru ani. În speranța că va reuși sa facă un pact în care sa ofere informații despre cel ce ucide preoti în schimbul siguranței sale.

Oare ajung la o înțelegere? Vor prinde oare criminalul, sau mai bine spus criminalii? Este un volum ce te prinde și te face sa ramai alături de personajele principale pana la final.

Recunosc ca mi-ar fi plăcut sa citesc și ceva despre cei doi, între care sunt sentimente puternice dar care sunt ignorate. Oare vor ajunge sa rămână împreună?

Mi-ar fi plăcut sa citesc continuarea dar nu cred ca alte părți vor mai ajunge la noi în tara. Totuși recunosc ca Alex Kava a creat un roman captivant și plin de suspans

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *