Casa pe structură din lemn – rezistență, costuri mici de întreținere și rapiditate în construcție

Vremurile nu sunt mereu favorabile pentru a face investiții, dar la dorința de a avea propria casă nu putem renunța. Spațiul în care își lasă amprenta personală, cu o arhitectură ce îi reprezintă, cu o amenajare interioară pe gustul lor, care să fie numit acasă, este visul generațiilor tinere și nu numai. Totuși, gândul de a trece prin faza șantierului, îi face pe mulți să renunțe la idee. 

Dat fiind faptul că timpul nostru este tot mai limitat, căutăm soluții rapide pentru a ne îndeplini dorințele. De aceea, tot mai multe persoane optează pentru o casa pe structura din lemn. Acestea pot fi realizate de Litarh, constructor de case din lemn 100% personalizabile. Despre avantajele acestor tipuri de case afli mai jos.

Șantier curat, mai puține deșeuri, construcție ridicată în timp scurt

Echipa Litarh – cu pagina de prezentare litarh.ro – poate ridica o casă pe structură din lemn de 100 m² într-o săptămână. Spre deosebire de casele clasice, unde este nevoie de timp ca materialele să se întărească pentru a continua construcția, casele din lemn nu au nevoie de această fază pentru construcția plafoanelor sau pereților. Lemnul este uscat, pereții și plafoanele sunt prefabricate conform proiectului, deci este necesară numai îmbinarea pieselor, ca într-un puzzle. Finisarea pereților se face imediat după montarea lor. 

Fiindcă nu este necesară turnarea betonului, nu există saci de ciment, cofraje și alte materiale, șantierul va fi mult mai curat. Totodată, vor fi produse mai puține deșeuri, ceea ce duce la economii financiare. În structura pereților se află elemente de rezistență, materiale de izolare, o parte din elementele de finisare, ceea ce înseamnă și mai puțin timp pentru a construi casa. 

Casele din lemn sunt mai rezistente la cutremur

Structura caselor din lemn este de 2-3 ori mai ușoară față de o casă din beton sau cărămidă, este mai flexibilă, deci absoarbe mai bine șocurile și vibrațiile în cazul unui cutremur. Necesită o fundație redusă, deci este mai ieftină și cu o rezistență sporită la cutremur. Lemnul este elastic. Totodată amortizează din forța cutremurului, nefiind un material rigid.

Izolare termică mai bună, facturi la energie mai mici

În ultimii ani s-a pus un mai mare accent pe a construi case care să fie cât mai eficiente din punct de vedere energetic. Pentru ca performanța energetică să crească izolarea termică trebuie să fie foarte bună, iar astfel și costurile de întreținere scad. 

Spre deosebire de casele din beton sau cărămidă, în cazul celei din lemn izolația se montează în interiorul pereților, încă din timpul procesului de fabricație. La final doar va fi completată cu izolația exterioară. După realizarea finisării, casa cu structură din lemn poate avea aspectul oricărei case din beton, cărămidă sau metal. Se pot păstra grinzile la vedere, ce aduc un aspect rustic casei sau se pot acoperi cu plăci de gips-carton și materiale de finisare și nimeni nu va bănui că structura casei este din lemn. 

Descoperiți mai multe despre proiectele de case pe structură din lemn pe litarh.ro.

Contact:

office@litarh.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *