Porumbeii si cum ii poti ingriji corespunzator

Buna draga mea! Azi vorbim despre un subiect interesant mai ales pentru iubitorii de pasari. Stiu ca unul dintre acestia era si bunicul meu, care avea un numar destul de impresionant de porumbei. Nu am avut ocazia sa-l cunosc si nici nu stiu foarte multe despre aceasta pasiune a lui, dar stiu de la tatal meu si bunica mea o multime de povesti si de informatii.

Stiu ca imi zicea ca avea porumbei voiajori si porumbei campioni, erau pasari ce participau la concursuri si da-mi voie sa iti zic ca era foarte mandru de ei. Petreceam destul de mult timp spre disperarea bunicii mele care nu intelegea aceasta pasiunea si care ii considera un deliciu la oala. Imi cer scuze pentru asta celor ce cresc aceste pasari pentru gandurile ei.

Desi bunicul meu a trecut in nefiinta cu mult inainte sa ma nasc eu, si nu am reusit sa aflu multe despre aceste pasari, trebuie sa iti spun ca am cautat pe internet si am descoperit ca aceasta pasiune se numeste columbofilie si ca in termeni corecti – se refera la stiinta cresterii porumbeilor voiajori ( calatori ) am descoperit ca au nevoie de un anumit tip de tratament si de mancare speciala. Doar asa poti avea niste campioni.

Stiu ca bunicul meu nu cunostea aceste detalii, dar trebuie sa stii ca exista un site dedicat celor ce inteleg aceste pasari, si daca te uiti dupa medicamente porumbei, vei descoperii cat de complexe sunt aceste pasari. Pe care sincer eu le consider uimitoare – mai ales ca au capacitatea sa se intoarca acasa dupa un drum lung.

Iti pot spune ca site-ul se numeste produsecolumbofile.ro aici vei gasit tot ce ai nevoie pentru a creste porumbei campioni, pentru ca asa cum ziceau aceste pasari merita respectul nostru. Si pentru ca tot vorbim despre ei, iti pot spune ca in zona in care eu locuiesc sunt multi crescatori de porumbei, nu stiu daca si ei sunt inscrisi la concursuri de specialitate, dar sincer iti zic sunt frumosi desi trebuie sa recunosc ca fac multa mizerie si cred ca din acest motiv eu nu m-as ocupa de cresterea lor.

Stiu ca sunt multe specii, unii mai speciali ca altii si stiu ca fie columbofil se mandreste cu averelor lor pentru ca este imposibil sa nu recunoastem ca unele specii au preturi destul de piperate si ca sunt persoane ce se ocupa cu vanzarea si inmulturea lor. De asemenea stiu ca pe Youtube este un baiat ce povesteste despre speciile avute si chiar sunt uimitori.

Daca vrei sa descoperi alte informatii citeste mai multe aici, pentru ca da, si ei au nevoie de tratament special, mai ales daca vrei sa ai niste porumbei campioni. Cred cu tarie ca fiecare animal merita atentia noastra, si chiar daca poate consideram ca nu ne inteleg…ei bine eu cred ca o fac si ca intr-un fel sau altul ajung sa faca parte din familie.

Descopera universul porumbeilor calatori si vezi cum trebuie sa ii ingrijesti dar si multe alte lucruri despre ei, pentru sunt un subiect interesant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *