Totul se termina cu noi de Colleen Hoover

Am citit aceasta carte in doua zile, este prima pe care o citesc scrisa de Colleen Hoover dar stiu sigur ca nu ma voi oprii aici. Ci voi continua sa citesc si alte carti daca sunt la fel de bune ca asta.

Ma asteptam sa găsesc o altfel de poveste si recunosc ca si eu am criticat femeile si m-am intrebat de ce raman…daca totusi nu te numeri printre persoanele ce au citit aceasta carte hai sa iti zic eu in mare despre ce este vorba. In primul rand inca din primele randuri o cunoastem pe Lily. O femeie cu varsta de douazeci si trei de ani care are un trecut destul de dificil. Si ma bucur enorm ca al ales-o din multitudinea de carti de pe Libris.ro

A avut o copilarie dificiala, facand parte dintr-o familie in care abuzurile erau la ordinea zilei. Totusi are ocazia sa-l intalneasca pe Atlas, un baiat care locuieste intr-o casa veche si abandonata. Intr-un fel sau altul cred ca s-au salvat reciproc. Si pentru ca nimic nu este intamplator…cumva faptul ca ea il ajuta pe Atlas in copilarie karma se intoarce.

Timpul trece si acesti doi prieteni merg pe drumuri diferite, curiozitatea este maxima, pentru ca eu m-am intrebat daca drumurile lor se voi intersecta candva dar in acelasi timp am vrut sa descopar si relatia ei cu Ryle, un medic neurochirung aratos si cu o situatie materiala destul de buna.

Totusi cand descopar ca totul nu este asa cum mi-am imaginat….parcurg fiecare pagina cu sufletul la gura sa vad cat de mult poate degenera situatia si daca istoria se repeta. De asemenea raman cu sufletul alaturi de Lily in fiecare moment dificil. Iti zic drept ca in timp ce citeam aceasta carte, am ras si am lacrimat pentru ea, pentru ca da…povestea este un amestec frumos de iubire, abuzuri, decizii pripite dar si momente care iti aduc zambetul pe buze.

Recunosc ca dupa ce am citit cartea, am fost foarte impacata cu decizia luata de Lily, pentru ca si eu as face exact la fel. Si in acelasi timp sunt foarte fericita ca nu am avut parte de asta si ca familia mea este un armonioasa si ca nu sunt nevoita sa iau astfel de decizii. De asemenea recunosc ca de-a lungul vietii am gresit cand am judecat femeile ce accepta asta, dar citind fiecare pagina din aceasta carte am inteles motivele lor.

Nu zic ca este decizia corecta, dar intr-un fel sau altul le inteleg. Totusi cred ca fiecare femeie ar trebuie sa citeasca cartea: Totul se termina cu noi, pentru ca este un mod dureros dar adevarat de a expune problema si de ajuta.

Imi place fiecare capitol in parte dar totusi mi-au ramas in minte doua expresii: Continua sa inoti, si Vreau sa fiu ca tine cand o sa cresc. In contexul cartii este minunat si insufla mult adevar si speranta, as putea spune. Din punctul meu de vedere este exact ce avea nevoie si implicit ce noi aveam nevoie, sa vedem ca exista si alta varianta si ca uneori avem nevoie sa punem punct exact acolo unde trebuie.

Recomand aceasta carte, o recomand pentru ca pur si simplu fiecare pagina are menirea sa iti ajunga si sa ti se intipareasca in minte.

„Nu exista oameni rai. Toti suntem oameni care uneori fac lucruri rele”

10 comentarii la „Totul se termina cu noi de Colleen Hoover

  1. Am auzit de cartea Totul se termină cu noi, dar nu știam nimic despre acțiune.
    După ce am citit opiniile tale, mi-am dat seama că mi-ar plăcea să o citesc.
    Mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *