1 Iunie – ziua copiilor

Cand eram mica totul era diferit, nu vedeam ziua de 1 iunie ca fiind ziua copiilor, pentru ca, parintii mei nu imi faceam cadouri. Dar asta cred ca tine de fiecare familie in parte. De asemenea ideea de 1 iunie s-a schimbat de-a lungul timpului. Asa cum ziceam nu primeam cadouri dar ne petreceam timpul cu jocuri deja consacrate, cum ar fi sotronul, leapsa si multe alte jocuri care au facut copilaria sa fie minunata.

Din 2014 totul s-a schimbat pentru ca am devenit parinte si Ziua copiilor s-a transformat intr-un prilej bun de a petrece timpu cu fetita mea. De asemenea de ceva vreme a fost promulgata legea si ziua de 1 iunie este zi libera, pentru ca cei mici sa petreaca timp cu parintii. Azi m-am gandit ca tot se apropie aceasta zi, oare ce cadou mi-ar fi placut sa primesc cand eram copil.

Eu fac parte din generatia anilor ’80 si in aceea vreme ne jucam cu paletele de batminton, sau volei asa ca un set de palete noi – cred ca ar fi fost un cadou reusit. Desi stiu ca parintii mei nu aveau timp sa se joace cu noi ( eu si sora mea ) ma bucuram de timp petrecut cu copii vecinilor si bineinteles cu sora mea mai mare.

Stiu ca bugetul familiei mele era limitita, nu are sens sa descos in patru asta, pentru ca oricum nu v-a schimba nimic, totusi am avut o copilarie frumoasa. Un alt cadou care mi l-am dorit si mi-ar fi placut sa-l primesc este aceasta mingie. Imi place sa joc volei si tin minte ca in fiecare zi de vara ne jucam pe strada pana noaptea tarziu.

S-au schimbat multe si chiar daca acum sunt parinte si in trecut lucrurile nu erau roz, am avut o viata frumoasa. Parintii mei desi au avut perioade cand erau extrem de stricti si nu ne faceam cadouri de Ziua Copiilor, ba chiar cred ca nici de ziua noastra nu primeam cadouri….asta cred ca s-a schimbat tarziu, pentru ca in vremea cand stateam la bloc…nu exista asa ceva.

Totusi daca revin in prezent stiu ca fetita mea este tare rasfatata de ziua copiillor, se bucura din plin de atentia noastra si intr-un fel sau altul am facut o traditie din asta. Stiu ca orice cadou care implica miscare si timp petrecum impreuna este perfect pentru ea. De asemenea ii place sa topaie si cine ar fi zis ca desi are aproape 8 ani, este intr-o agitatie continua si ii place sa se joaca afara.

Bineinteles ca tot ce tine de miscare si sport in aer liber gasesti pe Decathlon si pentru ca 1 iunie este prima zi de vara si o putem sarbatorii cu drag afara pentru ca vremea ne permite si ne invita sa stam cat mai multa afara si sa ne bucuram de vremea buna. Ca sa nu mai zic ca s-a marit ziua si se intuneca destul de tarziu.

In concluzie indiferent de ce copilarie ma avut eu, si chiar daca nu primeam cadouri decat de Craciun, m-am bucurat de timpul petrecut cu parintii mei, si chiar daca in prezent totul este diferit ma bucur ca ii pot oferi fetitei mele cadouri de Ziua Copilului si ca ne putem bucura de ea si cu ea. Pentru ca fericirea unui copil este molipsitoare si pentru orice parintele, rasul celui mic este cel mai minunat sunet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *