La cinci pasi de tine de Racheael Lippincott – recenzie

De cele mai multe ori cand citesc o carte ecranizata ajung sa vad si filmul. Intr-un fel sau altul vreau sa vad daca filmul respecta cartea, pentru ca nu de putine ori am descoperit multe diferente intre ce a scris autorul si cum a interpretat regizorul. Aceasta este una din putinele carti pe care le-am citit si unde am descoperit ca se repespecta in mare parte ceea ce a ales autorul sa transmita.

Din punctul meu de vedere foarte trista, si recunosc ca am citit-o cu ochii in lacrimi, pentru ca da…astea sunt sentimentele pe care ti le trezeste. Pentru ca imi place sa citesc, o fac cu drag de fiecare data. Rare sunt cartile pe care le citesc in mai mult de doua zile. Totusi hai sa vedem despre ce este mai exact vorba in „La cinci pasi de tine” scrisa de Rachaela Lippincott cu Mikki Daughtry si Tobias Iaconis.

In primul rand daca vei vedea coperta, iti vei da seama ca vorbim despre o anumita categorie de persoane, mai ales cele bolnave de fibroza chistica.

„Fibroza chistica sau mucoviscidoza este o boala genetica prezenta inca de la nastere cu afectare multisistemica care se manifesta in special la nivelul pulmonar, pancreatic, digestiv si sinusal”

Medicover

Acum ca am stabilit ce inseamna boala, trebuie sa iti spun ca in aceasta carte, ii cunoastem pe Will si pe Stella, amandoi sufera de aceeasi boala incurabila – din pacate. Amandoi rezidenti ai spitalului Saint Grace. Stella vine aici deja de multi ani, pe cand Will este prima data, in incercarea de a gasi leac pentru aceasta boala, incercand un tratament experimental.

Ce este diferit la cei doi este faptul ca Will are o forma mai urat, luptandu-se cu o bacterie, B. cepacia, o bacterie destul de contagioasa si care ii scoate de pe lista de donatori. Din acest motiv Stella trebuie sa pastreze distanta fata de el. Dar si de ceilalti bolnavi, pentru ca este destul de usor sa contacteze o boala care le poate fi fatala.

Totusi cand intre ei se infiripa iubirea, oare vor sta deoparte? Am citit fiecare pagina cu speranta ca totul va fi bine pentru cei trei. Cand spun trei il includ si pe Poe, cel mai bun prieten al Stellei, care sufera de aceeasi boala.

Cu o dorinta de a tine totul sub control, cu un canal de Youtube unde posteaza despre boala ei. Stella, realizeaza o aplicatie care ii ajuta pe cei bolnavi de FC ( firboza chistica ) sa ia medicamentele la timp si sa urmeze tratamentul, pentru ca astfel sa aiba o viata mai lunga, in asteptarea unor plamani sanatosi.

Totul se misca mult prea repede si cand Barb ( asistenta ce are grija de pacientii din spitalul Saint Grace, le spune ca trebuie sa patreze dinstanta, si cand Poe moare, totul se schimba, si Stella incearca sa recupereze o parte din lucrurile pe care FC i le-a furta.

La cinci pasi de tine – este o carte care te face sa te gandesti cand ai fost ultima data multumita ca ai putut alerga un metru in plus, ca te-ai imbratisat cu prietenii si daca ai apreciat vreodata o mangaiere.

Este o carte trista, care te pune pe ganduri, dar care merita citita si care te face sa devii recunoascator pentru tot ceea ce te inconjoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *