Fii numai ochi si urechi la cursurile de navigatie, altfel poti rata informatii esentiale!

Online sau in sala, informatiile prezentate la modulele de cursuri navigatie trebuie asimilate in detaliu. Pe mare nu sunt permise erori, orice greseala putand declansa un adevarat dezastru, tocmai de aceea atentia solicitata din partea cursantilor este maxima. Materia este comprimata si cuprinde toate notiunile esentiale necesare oricarui skipper. Intr-un moment de neatentie poti rata explicatii valoroase pentru evolutia ta in acest domeniu, mai mult decat atat, astfel de clipe te pot indeparta de obtinerea permisului de barca. 

Navigatia este o activitate care cere foarte multa indemanare si perspicacitate. In functie de cat de tehnic si cat de pasionat esti de aceasta, vei deprinde si abilitatile necesare. Vestea buna este ca trainerii cu experienta pe mare de peste 15 – 20 de ani te vor sustine sa iti cizelezi veleitatile de skipper intr-un timp record, totul depinzand si de interesul tau.

Pentru ce categorie ai vrea sa obtii permisul: D, C, S, B sau A? Te atrag velierele sau barcile cu motor? Vrei sa navighezi doar pe rauri interioare si Dunare sau pe orice mare si ocean? In functie de obiectivele tale, te poti inscrie la modulul de cursuri navigatie cel mai potrivit pentru tine. Setsail.ro te asteapta!

Teoria si practica, pachetul pentru o cariera de succes

Pe langa sesiunile teoretice, vei beneficia si de numeroase sesiuni practice, pe acestea punandu-se, de altfel, un accent major. Insa, pentru a reusi sa te descurci practic, trebuie mai intai sa aprofundezi la un nivel avansat fiecare notiune prezentata de instructori. Marinaria este o stiinta si cere multa implicare din partea cursantilor. Tehnicile de matelotaj si navigatie sunt revelate prin intermediul acesteia, de aici si importanta ei. 

La cursuri de navigatie vei studia despre nodurile marinaresti, clasificarea paramelor, accesoriile de punte, ancore, lanturi si echipamentele ambarcatiunii. Vei afla cum este construita o ambarcatiune, cum se manevreaza nava cu motor sau cea cu vele, vei studia despre vitalitatea navei, motoare si instalatii la bord, despre echipamentele electronice de navigatie, meteorologie, prim-ajutor, legislatie, COLREG si RND.

Dezvoltarea skill-urilor, o etapa importanta a cursurilor

Pana la finalul cursurilor va trebui sa demonstrezi cat de talentat esti in manevrele portuare, cum efectuezi plecarile de la cheu, andocarile si manevrele de iesire si intrare in port. Este inutil sa ti se mai spuna despre cat de important este sa fii un skipper responsabil. Marea, la fel ca si muntele, isi dezvaluie secretele in special celor care isi arata respectul fata de aceste teritorii. Asadar, daca esti pregatit pentru valuri, vele si echipaje la fel de pasionate ca si tine de arta navigatiei, esti asteptat cu bratele larg deschise spre aventura vietii tale.

Bagajul de cunostinte dobandit la cursuri de navigatie te va ajuta sa obtii permisul pentru categoria la care ai optat. Daca ai ales permisul pentru ambarcatiunile din categoria C, atunci te vei putea delecta cu navigarea pe mare, pana la maximum 6 mile nautice de tarm. Categoria D iti va da sansa sa explorezi apele interioare, raurile, fluviul Dunarea si peisajele mirifice ale Deltei. Categoria S, sailing, este dedicata exclusiv pentru navigarea ambarcatiunilor cu vele si este o optiune excelenta daca iubesti acest segment. 

Vrei sa daruiesti un cadou inedit si memorabil cuiva drag, pasionat de aventurile pe mare? Cu Voucher-ul pentru categoriile D, C si S ii poti oferi cursuri navigatie profesionale, de care va profita din plin, garantat! Experienta unica, abilitatile si cunostintele dobandite vor pune bazele viitoarei cariere de capitan de vas. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *