Speranta pierduta de Colleen Hoover – recenzie

Buna draga mea! A trecut ceva vreme de cand ti-am vorbit despre cartile citite. Azi a venit timpul sa iti vorbesc despre o alta carte scrisa Colleen Hoover, autoare ce mi-a ajuns la suflet si care m-a facut sa citesc fiecare carte cu sufletul la gura. 

Speranta Pierduta o gasesti pe Libris.ro impreuna cu Hopeless, care din punctul meu de vedere trebuiesc citite impreuna. Desi exista varianta sa nu iti placa. Eu am patit-o dar asta s-a intamplat din cauza partilor comune din cele doua carti. Hai sa iti explic despre ce vorbesc mai exact. 

Ambele cărți au aceleași personaje, diferenta dintre ele este ca, Hopeless este scrisă din perspectiva lui Sky pe cand Speranta Pierduta este scrisă din perspectiva lui Dean Holder. Daca ai citit prima recenzie, iti las aici link-ul acestea, ( in cazul in care nu ai citit-o ) totusi difera sentimentele si trairile acestora in fiecare carte. 

Pe scurt povestea suna cam asa: Sky este o adolescentă ce toata viata a făcut scoala de acasa si care nu a avut acces la tehnologie pana înaintea ultimului an de liceu, pe care ajunge sa il faca într-un liceu normal. Dean este un adolescent care trece cu greu peste tragedia produsă de sinuciderea surorii sale gemene, si care are probleme de temperament. Totuși citit fiecare pagina din Speranta Pierdută, am înțeles de ce in Hopeless s-a comportat urat cu Sky. 

De asemenea faptul ca alege sa scrie într-un caiet despre Sky si despre ceea ce simte, ma ajutat sa-l inteleg si in acelasi timp sa-l compatimesc. 

Recunosc ca initial nu mi-a placut. M-a deranjat ca in proportie de 50% la fel ca Hopeless dar pe parcus am observat diferentele si recunosc ca ultima scrisoare scrisa de sora lui geamana inainte sa isi puna capat zilelor a dat intregi carti o noua lumina si m-a facut sa o ador la fel ca pe altele citite.

Pentru mine Colleen Hoover este o autoare ce stie sa te tina cu sufletul la gura, ce te face sa te transpui in pielea personajelor si sa traiesti fiecare emotie alaturi de el.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.