Buna draga mea! Azi de dimineata ma gandeam oare ce sa pregatesc pentru membrii familiei mele. Nu stiu cum este la tine in familie, dar la mine cand pun intrebarea: azi ce mancam? Raspunsul este : nu stiu, ce-o fi, orice…si uite cum aceasta problema se lipeste iar de mine…si eu trebuie sa aleg meniul pentru ziua respectiva. Pe langa asta la mine in familie de exemplu, nu se mananca aceeasi mancare timp de doua zile, cred ca astea sunt doar figuri, dar eu iti zic drept ca nici nu gatesc multa mancare…tocmai pentru a evita sa arunc mancarea.
Azi am decis sa gatesc gulas de vita, am invatat aceasta reteta pe vremea cand lucram ca ajutor de bucatar intr-un restaurant din capitala. Nu are sens sa detaliez motivul pentru ca nu am stat foarte mult, dar ma bucur ca am ramas cu cateva retete delicioase in minte, retete ce ma scot din incurcatura. De exemplu azi cand efectiv nu aveam idei, am cautat in frigider si am descoperit ca am toate cele necesare pentru a pregati gulas de vita.
Ingredintele necesare:
- carte de vita
- ardei gras sau ardei kapia
- ceapa
- rosii
- bulion
- boia de ardei iute
- morcov
- ciuperci
Nu voi sta sa iti spun ca reteta traditionala nu este asa, dar asta nu inseamna ca nu o pot numi asa, cel putin in meniul restaurantului asa era trecuta. Hai sa continuam: se spala legumele si se taie fiecare bucatele, potrivite ca marime, nu foarte mari dar nici mici ca pentru ciorba.
De unde poti cumpara carne de vita?
La fer procedam si in cazul carnii, o taiem cubulete pe care le prajim in tigaie, cand sunt rumenite. Apoi sunt puse in oala cu apa, care este deja este fierbite, adusa aproape de punctul de fierbere. Apoi in aceeasi tigaie in care am prajit carnea, prajim legumele si le adaugam peste carnea. Cand carnea este fiarta, adauga condimentele si bulionul, pentru culoarea placuta.
In restaurant se servea acest fel de mancare cu ajutorul unor crochete de cartofi si castraveti murati. Dar eu una il consum de fiecare data cu mamaliga sau cu paine si este absolut delicios. Si este felul de mancare pe care sotul meu il adora. Totusi daca acum ti-am spus ce fel de mancare imi place sa gatesc cand sunt in pana de iei, hai sa iti spun de unde cumpar cea mai buna carne de vita pentru mancarurile mele.

Aici gasesti un kid pack, un pachet cu compusa din trei tipuri de carne – capac – pulpa, fricandoul si chiulotă, acest pachet poate fi folosita pentru intreaga familie, dar si pentru cei mici, pentru ca sunt cu putine grasimi. Pachetul contine trei bucati de carne Premium Angus, acestea sunt produse si ambalate in ferma Karpaten Meat Group.
Mai gasesti de asemenea un Christimas Pack – contine 5.5kg de carne, perfecta pentru masa de Craciun, stiu ca vei spune ca a trecut deja aceasta sarbatoare, dar gandestete ca se apropie Pastele, deci…daca nu esti fan carne de miel, poti oricand sa folosesti vita. Acest pachet poate fi folosit la pentru sarmale, friptura si gratare.

Este important sa stii ca pentru a avea parte de aceste minunatii, produsele sunt refrigerate si perfect potrivite pentru tine, dar tot din acest loc, poti comanda accesorii dar si accesorii. De asemenea m-am gandit sa iti las si aici si datele de contact ale celor ce s-au gandit sa aduca savoarea carnii de vita in farfuriile noastre.
Datele de contact:
- Strada Octavian Goga nr. 1
550370 Sibiu
România - +40 374 941 646
- info@premiumangus.ro
De aici totul ramane la alegerea ta, tu trebu sa te gandesti ce fel de mancare vrei sa faci cu ajutorul celor de la Premium Angus, ei au grija de noi si ne pun la dispozitie carne de vita de inalta calitate.
Din punctul meu de vedere carnea de vita se prepara destul de greu, dar asta nu inseamna ca, daca ai ajutor nu poti realiza retete uimitoare, si cu ajutorul unor pachete de carne atent pregatite si alese pentru noi. Daca intial am avut emotii legate de livrarea coletului, acum stiu ca totul ajunge in conditii optime si ca nu sunt probleme cu livrarile, dar mai ales…carnea ajunge asa cum trebuie si poate fi folosita fara probleme.