Cat de mult conteaza usa de interior si cea de exterior?

Buna draga mea! Nu stiu daca ti-am povestit vreodata patania cu usa de interior, cand fata mea a ramas blocata si a trebuit sa spargem yala. Hai sa iti zic povestea pe scurt: acum vrei 4 ani, cred, fetita mea cu multa personalitate s-a suparat pe mine ca nu vreau sa fac cum vrea ea, si mai in gluma mai in serios a reusit sa se blocheze pentru ca usa mea avea acel tip de incuietoare pe interior cu fluturas cum ii zic eu, si faza „draguta” era ca nu stia decat sa o inchida nu sa o si deschida. Si astfel am ajuns sa spargem usa pentru ca…nu aveam cheia sa o descui normal.

Totusi nu asta e subiectul de azi, ci vom vorbi despre usi de interior, pentru ca da…ne-am invatat minte. Bineinteles ca am fost nevoiti sa schimba usa si astfel am ajuns sa caut usi de interior pe internet si am ajuns pe site-ul celor de la Usi-bune.ro Aici am gasit cele mai bune usi de interior la preturi accesibile

Usile de interior și cele de exterior au caracteristici diferite, iar cele mai importante diferențe sunt:

 1. Materiale: Usile de exterior sunt fabricate din materiale mai puternice și mai durabile, precum lemnul, metalul sau PVC-ul, pentru a rezista la condițiile meteorologice și la încercările de efracție. Pe de altă parte, usile de interior pot fi fabricate din lemn, MDF, PFL sau alte materiale mai ușoare și mai ieftine.
 2. Izolație termică și fonică: Usile de exterior sunt mai bine izolate termic și fonic decât usile de interior, pentru a reduce pierderile de căldură și zgomotul din exterior.
 3. Închidere: Usile de exterior au încuietori mai puternice și mai sofisticate pentru a asigura siguranța împotriva efracției, în timp ce usile de interior au încuietori mai simple, precum încuietori cu lacăt sau cu cheie.
 4. Design: Usile de interior pot fi mai variate ca design, cu mai multe opțiuni de culori, modele sau accesorii, în timp ce usile de exterior au un design mai simplu și mai funcțional.
 5. Grosime: Usile de exterior sunt mai groase decat cele de interior pentru a oferi o izolatie termica si fonica mai buna
 6. Vopsire: Usile de exterior sunt vopsite cu vopsea speciala pentru exterior, care rezista la intemperii și la schimbările de temperatură, în timp ce usile de interior pot fi vopsite cu vopsea obisnuita pentru interior.

Este important de remarcat ca usile de exterior sunt mai costisitoare decat cele de interior, dar ofera mai multa siguranta si protectie impotriva intemperiilor si a efractiei.

Există mai multe lucruri de luat în considerare atunci când alegi usile de interior:

 1. Material: Usile de interior pot fi fabricate din lemn, MDF, PFL sau alte materiale. Fiecare material are avantaje și dezavantaje, cum ar fi durabilitatea, costul, ușurința de întreținere sau aspectul.
 2. Design: Usile de interior pot fi disponibile în mai multe modele, culori sau finisaje. Este important să alegi un design care să se potrivească cu stilul și decorul casei tale.
 3. Dimensiuni: Asigură-te că usa se potrivește cu deschiderea și că are dimensiunile necesare pentru a se potrivi cu ușile și ferestrele existente.
 4. Încuiere: Alege o usa cu un sistem de încuiere adecvat pentru nevoile tale de securitate.
 5. Izolație termică și fonică: Dacă dorești o izolație termică sau fonică suplimentară, există usi care au proprietăți de izolație îmbunătățite.
 6. Ușurința de întreținere: Ușile din MDF sau PFL sunt mai usor de curatat si intretinut decat cele din lemn.
 7. Cost: Asigură-te că optezi pentru o usa care se potrivește bugetului tău, fără a compromite calitatea sau design-ul.

Este important de amintit ca, in cazul in care achizitionezi usi cu geam, sa alegi geamuri cu protectie UV si termica, pentru a asigura o izolare termica si fonica adecvata, si pentru a proteja interioarele de razele soarelui.

Acestea fiind spuse, hai sa iti spun si datele de contact ale celor de la Usi-bune.ro si te las pe mana expertilor pentru a vedea ce usi ti se potrivesc.

Date de contact:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *