De ce trebuie sa apelem la un salon de coafura, pentru unele proceduri?

Există mai multe motive pentru care nu este recomandat să ne vopsim părul acasă. În primul rând, este posibil să nu obțineți rezultatul dorit, deoarece este mai dificil să aplicați vopseaua uniform și să obțineți o acoperire completă. În al doilea rănd, dacă nu urmați instrucțiunile cu atenție, există un risc crescut de a vă provoca iritații sau arsuri ale pielii sau scalpului. În plus, unii vopsele de păr conțin substanțe chimice puternice care pot fi dăunătoare dacă sunt utilizate în mod necorespunzător. Este recomandat să mergeți la un salon de înfrumusețare pentru a vă vopsi părul, unde un profesionist poate sfătui cea mai bună soluție pentru nevoile dumneavoastră.

Există câteva proceduri esențiale pentru un vopsit corect al părului, inclusiv:

 1. Testarea alergenilor: înainte de a vă vopsi părul, este important să faceți un test de sensibilitate la alergeni pentru a vă asigura că nu aveți o reacție adversă la vopseaua de păr.
 2. Curățarea părului: înainte de a vă vopsi părul, este important să-l spălați bine pentru a îndepărta orice uleiuri sau produse de styling care ar putea afecta rezultatul final.
 3. Protejarea pielii: este important să aplicați o cremă sau un unguent protector în jurul zonei de vopsire pentru a evita iritațiile sau arsurile.
 4. Aplicarea vopselei: vopseaua trebuie aplicată uniform pe întregul păr, evitând contactul cu pielea sau cu ochii.
 5. Timpul de expunere: este important să urmați instrucțiunile de pe ambalaj pentru a ști cât timp trebuie să lăsați vopseaua pe păr pentru a obține rezultatul dorit.
 6. Clătirea și îngrijirea: după ce ați clătit vopseaua, este important să aplicați un balsam sau un tratament pentru a hidrata părul și a menține culoarea.

Este important să țineți cont că este recomandat să lăsați vopsitul părului la profesioniști, acestea fiind cunoștințele și experiența lor pentru a obține rezultatul dorit.

Alegerea vopselei de păr potrivite poate fi o sarcină dificilă, dar există câteva lucruri pe care le puteți ține cont pentru a face alegerea mai ușoară:

 1. Culoarea dorită: asigurați-vă că vopseaua pe care o alegeți este în ton cu culoarea pe care doriți să o obțineți.
 2. Tipul de păr: dacă aveți părul degradat sau vopsit deja, ar trebui să alegeți o vopsea cu formulă hidratantă sau nutrițională.
 3. Coafura dorită: dacă doriți să vă schimbați radical coafura, ar trebui să alegeți o vopsea permanentă, în timp ce dacă doriți doar să dați strălucire părului, ar trebui să alegeți o vopsea semi-permanentă sau temporară.
 4. Rezultatul final dorit: este important să aveți în vedere rezultatul final pe care doriți să-l obțineți, cum ar fi o culoare naturală sau una mai îndrăzneață.
 5. Ingredientele: verificați ingredientele din compoziția vopselei, evitati produsele care conțin amoniac sau alte substanțe chimice puternice dacă aveți părul fragil sau sensibil.

Este important să țineți cont că este recomandat să consultați un profesionist înainte de a vopsi părul acasă sau la salon, acestea fiind cunoștințele și experiența lor pentru a vă sfătui cea mai bună soluție pentru nevoile dumneavoastră.

Pentru mai multe detalii click aici si vei gasi site-ul oficial aici, pentru a stii exact la ce salon sa apelezi pentru a avea rezultatele dorite. Eu nu m-am mai vopsit de mult, dar cu siguranta atunci cand o voi face iar, ma voi lasa pe mana specialistilor.

Un comentariu la „De ce trebuie sa apelem la un salon de coafura, pentru unele proceduri?

 1. Nu sunteți sigură cum să stilizați cămășile cu modele? Iată câteva sugestii! Veți găsi cămăși cu talie ajustată, dar și multe cămăși cu croială supradimensionată. Există cămăși cu mânecă lungă, dar și cămăși cu mânecă scurtă, care sunt perfecte pentru vară.
  Cămășile cu mânecă lungă cu un imprimeu subtil sunt potrivite pentru muncă sau întâlniri de afaceri. Alegeți pantaloni țigaretă sau o fustă midi mulată pentru a merge cu un astfel de top. Nu uitați de pantofii stiletto eleganți sau de cizmele clasice cu toc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *