Relaxeaza-te cu pictura pe numere

Pictura pe numere este o activitate creativă care constă în a colora o imagine predefinită folosind un set de culori și indicații numerice care indică ce culoare trebuie utilizată pentru fiecare zonă a imaginii. Este o activitate populară atât pentru adulți, cât și pentru copii, care poate fi utilizată pentru relaxare, concentrare și dezvoltarea abilităților artistice. Inainte de a vorbi despre acest subiect, trebuie sa iti spun ca aici toate modelele de picturi pe numere, eu am incercat aceasta tehnica, si chiar mi-a placut rezultatul

Pictura pe numere poate avea mai multe beneficii, printre care:

 • Relaxarea: Pictura poate fi o activitate relaxantă care poate ajuta la reducerea stresului și la îmbunătățirea stării de spirit.
 • Dezvoltarea abilităților artistice: Pictura pe numere poate ajuta la îmbunătățirea abilităților artistice precum atenția la detalii, precizia și creativitatea.
 • Îmbunătățirea memoriei: Pictura pe numere poate ajuta la îmbunătățirea memoriei, deoarece aceasta necesită o atenție deosebită și concentrare pentru a utiliza culorile corecte în fiecare zonă a imaginii.
 • Creativitatea: Pictura pe numere poate fi o modalitate de a-ți manifesta creativitatea, prin alegerea culorilor și a modului de a le aplica.
 • Dezvoltarea coordonării mână-ochi: Pictura poate ajuta la dezvoltarea coordonării mână-ochi, prin mișcarea mâinilor pentru a aplica culorile corecte în fiecare zonă a imaginii.

Există mai multe modalități de a păstra picturile realizate prin tehnica picturii pe numere, printre care:

 • Înrămată: O metodă populară de a păstra o pictură pe numere este de a o înrama, astfel încât să poată fi afișată și admirată. Este important să alegi un cadru adecvat pentru a proteja pictura și a o menține în stare bună.
 • În album: Poți pune pictura într-un album special pentru artă, astfel încât să poată fi ușor de accesat și admirat oricând. Este important să alegi un album cu foi de calitate, care să protejeze pictura de umezeală și praf.
 • În rame transparente: Poți achiziționa rame transparente speciale pentru artă, astfel încât să poată fi afișate fără a fi nevoie de a fi înrămate.
 • Păstrate în sertar: Dacă nu dorești să afișezi pictura, poți să o păstrezi într-un sertar, într-o cutie sau într-un dosar special pentru artă, astfel încât să fie protejată de umezeală, praf și lumina directă a soarelui.

Există multe modele de picturi pe numere cu icoane disponibile, atât pentru începători, cât și pentru cei mai experimentați. Iată câteva exemple:

 • Icoana Maicii Domnului: Această icoană este una dintre cele mai populare și este adesea reprezentată cu Fecioara Maria ținând pe brațul stâng copilul Isus.
 • Icoana Sfântului Gheorghe: Această icoană este adesea reprezentată cu Sfântul Gheorghe înarmat cu o sabie și ținând un dragon sub picioare.
 • Icoana Sfântului Nicolae: Această icoană este adesea reprezentată cu Sfântul Nicolae îmbrăcat în haine episcopale și ținând în mână o evanghelie.
 • Icoana Sfântului Ioan Botezătorul: Această icoană este adesea reprezentată cu Sfântul Ioan Botezătorul îmbrăcat în haine sărace, cu o coadă lungă de par și ținând în mână o cruce sau o sfântă evanghelie.
 • Icoana Sfântului Antonie cel Mare: Această icoană este adesea reprezentată cu Sfântul Antonie cel Mare îmbrăcat în haine monahale și ținând în mână o cruce sau o sfântă evanghelie.

Acestea sunt doar câteva exemple de icoane populare care pot fi pictate prin tehnica picturii pe numere. Există multe altele disponibile, fie prin intermediul cărților de pictură pe numere sau prin intermediul internetului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *