Saruturi si croissants de Anne-Sophie Jouhanneau – recenzie

Buna draga mea! Iti zic sincer ca azi ma bucur de cartea cu numarul sase citita de la inceputul acestui an, sper sa ajung sa citesc cele 40 de carti, stabilite pe goodreads. Totusi acum vreau sa iti povestesc despre cartea aceasta, o carte cu dansuri si iubire, balet, baghete si croissants, o actiune petrecuta in Paris, cel mai romantic oras din lume, nu-i asa.

Iti zic inca de la inceputul ca este o lectura usoara, carte care imbina placut cuvinte in limba franceza cu cele in romana. Inca de la inceput o cunoastem pe Mia, o balerina cu un vis maret, spera ca va ajunge sa ii impresioneze pe cei de la ABT, o prestigioasa companie de balet. Tot in Paris incearca sa afle daca stramoasa ei a fost pictata de un renumit pictor Edgar Degas.

Pe treptele scolii pe care o urmeaza, il intalneste pe Lousi, un tanar francez care ajunge sa o insoteasca in mare s-a aventura. Dar oare vor deveni mai multe decat prieteni? Iti zic drept ca intr-un fel ma poarta pe strazile din Paris, prin locuri uimitoare pe care orice turist ar trebuie sa le vada. Pe langa asta, stilul in care sunt descrise felurile de mancare si aromele…pur si simplu te fac sa iti doresti sa fii acolo.

Este o carte despre prietenie, pasiune si dragoste, este o carte ce te face sa te gandesti la pasiunile tale si la ceea ce iti place sa faci. Eu am luat-o de pe Libris.ro si recunosc ca este prima data cand citesc ceva scris de Anne-Sophie Jouhanneau, o autoare cu un mod de a scrie destul de placut si usor de citit.

Aceasta carte este frumoasa si te face sa vezi daca legenda despre balerina lui Edgar Degas este adevarata, de asemenea te tine cu sufletul la gura pe toata perioada cursului la care participa Mia, si te face sa speri ca isi va indeplini visul, si implicit ii va demonstra mamei sale ( care considera ca Mia trebuia sa aiba si alte planurile pentru viata ei, nu doar baletul ) ca este foarte buna si ca Teatrul American de Balet o va alege si visul ei se va indeplini.

Desi sfarsitul mi s-a parut putin previzibil si intr-un fel pe tot parcursul lecturii m-am gandit ca trebuie sa se intample si ceva negativ, dar pentru a afla daca asa este si ce s-a intampla, te invit sa citesti Saruturi si Croissants de Anne-Sophie Jouhanneau, va fi o carte ce te va bucura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *