Confort si incalzire, cu ajutorul celor de la Hobbit Integral

Sistemele de încălzire prin pardoseală sunt o opțiune populară în zilele noastre datorită eficienței și confortului pe care le oferă. Aceste sisteme funcționează prin încălzirea podelei din interior, ceea ce face ca căldura să fie distribuită uniform în întreaga cameră. Există două tipuri principale de sisteme de încălzire prin pardoseală:

 1. Sisteme electrice de încălzire prin pardoseală: Acestea funcționează prin trecerea curentului electric printr-un material de încălzire instalat sub podea. Aceste sisteme sunt ușor de instalat și pot fi controlate cu ușurință. Ele sunt, de asemenea, ideale pentru încălzirea unor zone mici, cum ar fi băile.
 2. Sisteme de încălzire prin pardoseală cu apă caldă: Acestea funcționează prin circularea apei calde printr-un sistem de țevi sub podea. Acest tip de sistem este mai complex decât cel electric și necesită un boiler și țevi pentru a funcționa. Cu toate acestea, ele sunt mai eficiente decât sistemele electrice și pot fi utilizate pentru încălzirea întregii case.

În general, sistemele de încălzire prin pardoseală sunt considerate mai eficiente decât sistemele tradiționale de încălzire, deoarece încălzesc o zonă mai mare de la nivelul podelei, ceea ce reduce necesitatea de a încălzi aerul din încăpere. De asemenea, ele sunt mai confortabile decât sistemele tradiționale de încălzire, deoarece căldura este distribuită uniform și nu există diferențe de temperatură semnificative în încăpere.

De ce este util sistemul electric de incalzire a pardoselii?

Sistemul electric de încălzire a pardoselii poate fi util în mai multe situații:

 1. Ușurința de instalare: Sistemele electrice de încălzire a pardoselii sunt relativ ușor de instalat. Ele pot fi instalate în timpul construcției unei case sau pot fi adăugate la o casă existentă fără a necesita modificări majore ale podelei.
 2. Eficiența energetică: Sistemele electrice de încălzire a pardoselii sunt eficiente din punct de vedere energetic, deoarece căldura este distribuită uniform în întreaga încăpere, ceea ce înseamnă că temperatura poate fi menținută la un nivel mai scăzut decât în cazul altor sisteme de încălzire.
 3. Confort termic: Sistemele electrice de încălzire a pardoselii oferă un confort termic mai mare decât alte sisteme de încălzire, deoarece căldura este distribuită uniform în întreaga încăpere. În plus, căldura din podea poate fi mai plăcută pentru oameni decât căldura care vine din alte surse, cum ar fi radiatoarele.
 4. Controlul precis al temperaturii: Sistemele electrice de încălzire a pardoselii pot fi controlate cu precizie, ceea ce înseamnă că puteți seta temperatura dorită în fiecare cameră în parte.
 5. Reducerea costurilor de întreținere: Sistemele electrice de încălzire a pardoselii nu necesită întreținere regulată și nu sunt predispuse la defecte, în comparație cu alte sisteme de încălzire. De asemenea, ele au o durată de viață mai mare decât alte sisteme de încălzire și nu necesită înlocuirea componentelor la fel de des.

Cateva detalii despre incalzirea pardoselilor

Incalzirea pardoselilor poate fi realizata prin mai multe metode, cele mai comune fiind incalzirea prin pardoseala cu apa calda si incalzirea prin pardoseala electrica.

Incalzirea prin pardoseala cu apa calda este o metoda de incalzire eficienta si confortabila, care foloseste un sistem de conducte prin care circula apa calda. Aceste conducte sunt amplasate sub podea si incalzesc pardoseala, care la randul sau transmite caldura in incapere. Incalzirea prin pardoseala cu apa calda necesita instalarea unui sistem de conducte si unui boiler pentru incalzirea apei, iar costurile de instalare pot fi relativ ridicate.

Incalzirea prin pardoseala electrica este o metoda de incalzire care foloseste cabluri sau elemente de incalzire electrice, care sunt montate sub podea. Aceasta metoda este mai usor de instalat decat incalzirea prin pardoseala cu apa calda si nu necesita un boiler sau o sursa separata de caldura. Cu toate acestea, costurile de functionare pot fi mai ridicate decat in cazul incalzirii prin apa calda.

In general, incalzirea pardoselilor poate fi o metoda eficienta si confortabila de incalzire a locuintei, care poate fi utilizata in combinatie cu alte sisteme de incalzire, cum ar fi centralele termice sau pompele de caldura. Inainte de a instala un sistem de incalzire prin pardoseala, este important sa se consulte cu un specialist pentru a determina cea mai buna optiune pentru nevoile specifice ale locuintei si pentru a evalua costurile si beneficiile fiecarei metode.

Costuri generate de incalzirea pardoselilor

Costurile generate de incalzirea pardoselilor depind de mai multi factori, inclusiv tipul de sistem de incalzire ales, dimensiunea si configuratia locuintei, tipul de izolatie termica, nivelul de eficienta al sistemului si costurile energiei.

In cazul incalzirii prin pardoseala cu apa calda, costurile de instalare pot fi relativ ridicate, deoarece este necesara instalarea unui sistem de conducte si a unui boiler pentru incalzirea apei. De asemenea, exista costuri periodice de intretinere si reparare a sistemului.

In cazul incalzirii prin pardoseala electrica, costurile de instalare sunt mai mici decat in cazul incalzirii prin apa calda, dar costurile de functionare pot fi mai ridicate din cauza pretului mai mare al energiei electrice. Cu toate acestea, eficienta sistemelor de incalzire prin pardoseala a crescut in ultimii ani, ceea ce poate duce la reducerea costurilor de functionare.

In general, incalzirea pardoselilor poate fi o metoda eficienta si economica de incalzire a locuintei, datorita distribuirii uniforme a caldurii in intreaga incapere. Cu toate acestea, pentru a reduce costurile de incalzire, este important sa se ia in considerare si alte masuri de economisire a energiei, cum ar fi izolarea termica corespunzatoare a peretilor, tavanului si ferestrelor, utilizarea de sisteme de control al temperaturii si ajustarea setarilor de temperatura in functie de necesitati.

De ce trebuie sa tinem cont cand incalzim pardoseala

Atunci cand incalzim pardoseala, trebuie sa tinem cont de mai multi factori pentru a asigura o functionare eficienta si confortabila a sistemului de incalzire si pentru a evita problemele care pot aparea.

Iata cateva dintre aspectele importante de luat in considerare:

 1. Grosimea si tipul de izolatie termica – Izolarea termica corespunzatoare este importanta pentru a preveni pierderea de caldura prin pardoseala si pentru a reduce costurile de incalzire.
 2. Sistemul de incalzire – Este important sa alegem un sistem de incalzire adecvat pentru nevoile specifice ale locuintei si sa il instalati corect. Trebuie sa urmati instructiunile producatorului pentru a preveni eventuale probleme si a obtine eficienta maxima a sistemului.
 3. Temperatura de incalzire – Temperatura de incalzire a pardoselii trebuie sa fie setata corespunzator pentru a preveni supra-incalzirea si pentru a asigura un confort termic optim. Este important sa se respecte instructiunile producatorului si sa se utilizeze un termostat adecvat pentru a controla temperatura.
 4. Tipul de podea – Incalzirea prin pardoseala poate fi utilizata cu mai multe tipuri de pardoseli, dar unele materiale pot fi mai bune decat altele. De exemplu, pardoseala din piatra sau gresie pot fi mai eficiente decat podelele din lemn sau covor.
 5. Mentenanta – Este important sa se efectueze o mentenanta periodica a sistemului de incalzire, inclusiv curatarea si verificarea periodica a sistemului si a componentelor sale pentru a preveni eventuale probleme.
 6. Consumul de energie – Incalzirea prin pardoseala poate fi mai economica decat alte metode de incalzire, dar trebuie sa fim atenti la costurile de functionare si sa luam in considerare modalitatile de economisire a energiei, cum ar fi izolarea termica si utilizarea de termostate programabile.

Daca totusi nu stii de unde sa incepi, te invit sa stai de vorba cu Hobbit Integral ei vor stii care sunt pasii si ce ai de facut. Aici vei gasi pagina lor de facebook – https://www.facebook.com/HobbitIntegral, dar iti las si datele de contact, pentru a lua legatura cat mai usor cu ei.

Afla mai multe despre Hobbit Integral de aici, si mai jos vei gasi informatiile legate de datele de contact.

Telefon: 0722 548 161 / 0723 248 954

Email – incalzire.pardoseala@hobbit.ro

Adresa – Str. G-ral Macarovici V.George, Nr 23, sect. 6, Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *