Cu si despre ambalaje de protectie, de unde le achitizionam

Azi vorbim despre ambalaje, in primul rand pentru ca exista o gama larga si consider ca putem detalia mai mult despre acest subiect. Pe langa asta trebuie sa iti spun ca exista o companie ce se ocupa de aceasta ramura, si pentru ca ambalajele de proectie sunt importante, pana sa vorbim despre asta, hai sa vedem cate tipuri de ambalaje exista.

Există o varietate de ambalaje, iar acestea pot fi clasificate în funcție de diferite criterii. Iată câteva exemple:

 1. Ambalaje primare: acestea sunt ambalajele care vin în contact direct cu produsul și sunt menite să îl protejeze în timpul transportului și stocării. Exemple de ambalaje primare includ cutii, borcane, sticle, pliculețe, ambalaje cu blistere, ambalaje cu pungi și pungi cu fermoar.
 2. Ambalaje secundare: acestea sunt ambalajele care protejează ambalajele primare și sunt menite să faciliteze manipularea și transportul produselor. Exemple de ambalaje secundare includ cutii de carton, cutii cu capac, paleti, folie cu bule, folie termocontractabilă și benzi adezive.
 3. Ambalaje terțiare: acestea sunt ambalajele care protejează produsele în timpul transportului și sunt destinate să fie manipulate cu echipamente de ridicat și transport. Exemple de ambalaje terțiare includ cutii mari de carton, containere, cutii de lemn, cuști de transport și ambalaje de paleti.
 4. Ambalaje de protecție: acestea sunt ambalajele care protejează produsele fragile și sensibile, cum ar fi electronice sau obiecte de sticlă. Exemple de ambalaje de protecție includ spuma de polistiren, plăci de spumă, hârtie de protecție, saci cu aer și ambalaje cu perne de aer.
 5. Ambalaje promoționale: acestea sunt ambalajele care sunt concepute pentru a promova produsele și brandul lor. Exemple de ambalaje promoționale includ cutii de cadou, ambalaje de sărbători, pungi personalizate și ambalaje cu mesaje publicitare.

Acestea sunt doar câteva exemple de ambalaje, dar există multe altele, în funcție de nevoile și cerințele produselor și clienților.

Cate tipuri de ambalaje primare exista?

Există o varietate de ambalaje primare, iar acestea pot fi clasificate în funcție de diferite criterii. Iată câteva exemple:

 1. Cutii: acestea sunt ambalaje rigide și dreptunghiulare, care pot fi din carton, plastic sau metal. Cutiile sunt ideale pentru produse solide, cum ar fi alimente, cosmetice sau produse farmaceutice.
 2. Borcane: acestea sunt ambalaje rotunde cu un capac, care pot fi din sticlă sau plastic. Borcanele sunt ideale pentru produse lichide sau semisolide, cum ar fi gemuri, sosuri sau creme.
 3. Sticle: acestea sunt ambalaje lungi și subțiri, care pot fi din sticlă sau plastic. Sticlele sunt ideale pentru produse lichide, cum ar fi băuturile răcoritoare sau uleiurile.
 4. Pliculețe: acestea sunt ambalaje plate și închise ermetic, care pot fi din hârtie sau folie de aluminiu. Pliculețele sunt ideale pentru produse solide sau pulbere, cum ar fi ceaiul sau condimentele.
 5. Ambalaje cu blistere: acestea sunt ambalaje formate dintr-o plăcuță de plastic, cu goluri în care sunt plasate produsele, cum ar fi pastilele sau bijuteriile. Ambalajele cu blistere sunt ideale pentru produse mici și fragile.
 6. Pungi cu fermoar: acestea sunt ambalaje flexibile, care pot fi din plastic sau hârtie, și care au un fermoar pentru închidere ermetică. Pungile cu fermoar sunt ideale pentru produse care trebuie să fie închise și deschise frecvent, cum ar fi alimentele.

Acestea sunt doar câteva exemple de ambalaje primare, dar există multe altele, în funcție de nevoile și cerințele produselor și clienților.

Pentru ca am inteles cate tipuri de ambalaje sunt, hai sa detaliam putin despre ambalajele de proectie, care sunt acestea si cate tipuri sunt.

Ambalajele de protecție sunt ambalaje special concepute pentru a proteja produsele sensibile sau fragile în timpul transportului și manipulării. Acestea includ următoarele tipuri de ambalaje:

 1. Spuma de polistiren: este o formă de ambalaj ușoară și elastică, care poate fi tăiată la dimensiunea potrivită și plasată în interiorul unui ambalaj pentru a proteja produsele fragile, cum ar fi dispozitivele electronice sau sticla.
 2. Plăci de spumă: sunt o altă formă de ambalaj ușor și elastic, care poate fi tăiată la dimensiunea potrivită și plasată în interiorul unui ambalaj pentru a proteja produsele fragile.
 3. Hârtie de protecție: este o hârtie specială, care poate fi pliată și plasată în interiorul unui ambalaj pentru a proteja produsele fragile.
 4. Saci cu aer: sunt ambalaje cu bule de aer, care pot fi plasate în interiorul unui ambalaj pentru a proteja produsele sensibile la impact.
 5. Ambalaje cu perne de aer: sunt ambalaje gonflabile cu aer, care pot fi plasate în interiorul unui ambalaj pentru a proteja produsele sensibile la impact.

Acestea sunt doar câteva exemple de ambalaje de protecție, dar există multe altele, în funcție de nevoile și cerințele produselor și clienților.

Datele de contact sunt:

Tel: +4 0358 401 056
Calea Alba Iulia nr. 16, Drâmbar, Alba
office@bboffice.ro

Pagina de facebook : https://www.facebook.com/Best-Business-Office-163049257226833

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *