Crimele de la internat de Lucinda Riley

Este prima carte pe care o citesc scrisă de aceasta autoare, si recunosc ca mi-a fost puțin dificil sa tin pasul cu modul ei alambicat de a scrie, dar uite ca dupa ce am finalizat carte, pot sa iti spun parerea mea despre acest volum. Pentru cei ce nu știu Lucinda Riley a parasit aceasta lume dar a lasat in urma ei o multime de carti uimitoare, care îți vor îmbogății imaginația, o serie uimitoare este seria Sapte Surori, o serie despre care am citit o mulțime de recenzii pozitive.

Acum sa revin la Crimele de la Internat de Lucinda Riley, un thriller plin de suspans ce te face sa te întrebi cine este vinovatul inca de la primele pagini. In primul rand pentru ca inca de la inceput cunoastem prima victima. Un baiat cu o reputatie de huligan, care chinuie băieții mai mici din internat, in special pe Rory Miller, un baiat mai mic de ani. 

Pe cand incepe ancheta primei morti, un renumit profesor de la internat alege sa isi pună capat zilelor, acesta fiind clar clasa drept sinucidere. 

O multime de persoanje secundare, dar care intr-un fel sau altul au datoria de a aduce putina lumina in cazul initial dar nu numai. Mai ales cand la scurt timp dupa sinuciderea profesorului in pivnita internatului, apare un  cadavru, unul care privit in ansamblu nu are nici o legătură cu prima moarte, si totusi pe parcursul lecturii, aflam într-un fel sau altul ca toti cei implicați, mai ales partea masculina, a învăța candva la acest internat.

Sincer credeam ca, criminalul este altul, cel puțin inca de la inceput am acuzat un om nevinovat, un personaj care avea motivele si care la un moment dat recunoaște ca a pus pastilele in camera primul mort, un baiat din anii terminali, care il necăjea pe Rory Miller, un copil ce apare destul de des de-a lungul anchetei.

Trebuie să menționez ca primul mort, apare inca de la primele pagini, si ironia face ca baiatul era alergic la aspirina, implicit aceste medicamente i-au cauzat moartea. 

Crimele de la internat este un roman ce trebuie citit, desi am tras de el, inițial pentru simplu fapt ca nu ma potriveam cu stilul autoarei, pe final cand am inteles rolul personajelor secundare, am inteles ca totul este atent gandit și intriga este mult mai complexa. Cartea alături de altele scrise de aceasta autoare, le găsiți pe Libris.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *