Vraja oaselor sub clar de luna de Kathryn Purdie

Este prima carte pe care o citesc scrisă de Kathryn Purdie si iti pot spune inca de la inceput ca nu va fi si ultima. Autoare are un stil interesant de a scrie si faptul ca are o multime de detalii mentionate, te ajuta sa te simti acolo, alaturi de personajele principale din orice carte.

Vraja oaselor sub clar de luna este prima catre din seria Vraja Oaselor, si pot spune ca este o carte plina de suspans dar si o poveste de dragoste ce te atrage.

Inca de la primele pagini cunoaștem o parte din personajele acestei povesti, il cunoastem pe Bastien, un băiat care are ghinionul sa isi vada tatal omorat de una din Descântătoarele de Oase. Pentru ca le-am mentionat, trebuie sa iti zic ca le cunoastem si pe Sabine si pe Ailesse, doua adolescente ce fac parte din familia Descântătoarele de Oase.

Faptul ca Bastien este prezent la ritualul de trecere al acestor femei, ii insuflă o dorinta de răzbunare si in momentul in care ajunge la maturitate, incearca din rasputeri sa isi răzbune tatal si in aceasta actiune, se aliaza cu alte doua persoane, Jeulia si Marcel, doi frati care au avut din pacate acelasi destin tragic, pentru ca tatal lor a fost candva iubitul unei Descântătoarele de Oase.

Menirea acestor fete nu este aceea de a omoara barbatii, ci de ai ajuta pe cei ce au murit, Înlănțuiți sau Slobozi sa treaca de partea cealaltă, sper usa corecta, pentru ca altfel ramasi pe pământ pot fura Lumina celor vii si astfel nu vor mai trece la viata de apoi sau in iad, asta depinde de viata pe care au avut-o, de aici si denumirea primita.

Sabine este o fata caruia ii este mila de animale si pentru a realiza ritualul de trecere are nevoie de trei oase de har, mai exact trei oase de la trei animale vanate de fata respetiva. In momentul in care o cunoastem pe fata, nu are decat un os de har, cel al unei Salamandre de Uscat si aflam ca in momentul in care a vanat-o a plans si chiar i-a parut rau. 

Sabine alege in felul ei sa nu duca la bun sfarsit ritualul, tocmai pentru ca este o persoana miloasa. Dar in momentul in care prietena ei Ailesse este in pericol incepe adevărata aventura pentru eroina noastra.

Sincer nu ma asteptam sa îmi placa si recunosc ca am ales-o pentru coperta – sa stiu ca nu trebuie sa judec o carte dupa coperta, dar in cazul de fata, acesta a fost motivul pentru care am ales cartea de pe Libris.ro si acum ca am văzut ce frumoasă a fost, merg pe site sa comand si cea de-a doua parte. 

Un comentariu la „Vraja oaselor sub clar de luna de Kathryn Purdie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *