Auschwitz, ultima statie – Povestea mea din lagar 1943-1945 de Eddy de Wind – recenzie

Buna draga mea! Azi atingem un subiect destul de delicat, mai exact ceea ce s-a intamplat in trecut, in lagarele de la Auschwitz. Am citit destul de multe carti si fiecare in parte mi se pare tulburatoare si de fiecare data ma marcheaza.

In acesta poveste o cunoastem pe Firidel, o tanara infirmiera din Blocul 10, de aceasta se indragostete Eddy de Wind. In aceasta carte pe langa povestea lor de dragoste, cunoastem si atrocitatile petrecute in lagar.

Desi de fiecare data cand ma apuc de citit o carte ce are actiunea la Auschwitz spun ca nimic nu ma mai poate suprinde, si ca prima carte Printre tonuri cenusii, citita m-a calit suficient, dar cred ca nimic nu o poate face, mai ales in conditiile in care fiecare poveste este scrisa din prisma altei persoane, si fiecare relateaza intamplarile dupa cum le simte fiecare.

Iti zic sincer ca mi-a fost tare dificil sa parcurs lectura asta, bine cred ca responsabila este starea mea – urmand sa devin mamica a doua oara – cred ca lectura asta nu este ok pentru perioada asta.

Totusi povestea este scrisa in asa fel, incat te face sa parcurgi o alta pagina pana ajungi la final, cand descoperi sfarsitul povestii. Pe mine una ma marcheaza si mereu ajung sa multumesc cerului ca nu am nascut in perioada aia si ca totul este doar o pata neagra in istoria natiunii.

Povestea lui Eddy de Wind este una fascinanta si plina de momente sumbre, dar consider ca toti trebuie sa avem cunostinta de aceste momente din istoria noastra. In acelasi timp ma bucur sa ajung mereu la final, sa vad cu toate momentele prin care au trecut au fost lasate in urma, chiar daca sunt absolut sigura ca fiecare experiment, fiecare bucata de paine uscata si mancare necomestibila primita, au lasat sechele si urme adanci.

Citesc cu drag fiecare poveste din aceasta perioada, si chiar pot spune ca desi unele sunt destul de macabre, imi este imposibil sa las cartea din mana. Ba chiar mereu vanez alte carti pe Libris.ro cu astfel de subiecte, pentru a cunoaste si mai multe lucruri despre perioada Auschwitz si despre ceea ce candva s-a intamplat.

Daca si tu vrei sa afli mai multe despre aceasta perioada din istoria noastra, te invit sa descoperi ceea ce Eddy de Wind are de spus in Auschwitz, ultima statie – Povestea mea din lagar 1943-1945.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *