Panouri solare presurizate vs panouri solare nepresurizate. Ce sa alegi pentru locuinta ta?

Cand vine vorba de locuinta noastra, incercam sa gasim solutii care sa ne faca viata cat mai usoara si mai comoda. In ultima perioada, multa lume apeleaza la panourile solare si la panourile fotovoltaice pentru a economisi bani si pentru o mai buna sustinere a mediului incojurator.

Vrei sa te folosesti si tu de panourile solare pentru  a incalzi apa pe care o folosesti? Trebuie sa stii ca sunt doua tipuri de panouri solare de incalzire a apei, anume: presurizate si nepresurizate. Alegerea poate fi una dificila, daca nu stii exact despre ce e vorba. Pe totulpentruinstalatii.ro gasesti tot ce ai nevoie pentru casa ta, din punct de vedere al instalatiilor termice si sanitare.

Cum influenteaza panourile solare mediul inconjurator?

Nu stiu daca te asteptai sau nu, dar aceste panouri sunt foarte benefice pentru natura. Deaorece furnizeaza energie si caldura casei tale cu ajutorul soarelui, astfel ca se reduc semnificativ emisiile de CO2 care polueaza aerul pe care il respiram. Gandeste-te la centralele clasice, care functioneaza pe baza de carbuni sau gaz. Ele elibereaza in atmosfera multe substante toxice care afecteaza aerul intr-un mod negativ. Prin folosirea acestor panouri electrice, calitatea aerului si a apei este protejata. 

Care este diferenta dintre panourile solare presurizate si cele nepresurizate?

Sistemele solare presurizate functioneaza, in mare parte, ca reteaua ta normala de apa, adica la o presiune constanta, pe cand sistemele nepresurizate au o presiune mai mica de furnizare a apei, deoarece se utilizeaza gravitatia, iar presiunea apei este egala cu cea atmosferica. Bineinteles, exista diferente si in mecanismele de functionare a acestor dispozitive. La panourile solare presurizate sunt folosite tuburi de vid, pe cand la celelalte sunt folosite tuburi solare ce incalzesc apa direct. 

Avantajele panourilor solare presurizate

Presiunea constanta a acestora n-o sa te lase sa realizezi ca apa calda de care te folosesti nu este de la retea, fiind foarte asemanatoare cu aceasta. Un aspect foarte important este acela ca tuburile de vid furnizeaza caldura in mod eficient, chiar si in zilele mai putin insorite, cand temperaturile sunt mai scazute. De asemenea, nefiind influentat de factori gravitationali, poti sa-l montezi in diferite locuri. Daca alegi sa folosesti un astfel de panou solar, te vei bucura de durabilitate. Cele de pe totulpentruinstalatii.ro, sunt realizate din sticla borosilicata, un material extrem de rezistent, iar tevile conductoare sunt facute din cupru.

Avantajele panourilor solare nepresurizate

Daca nu dispui de o suma foarte mare de bani, poti apela la aceste panouri solare nepresurizate care sunt mai putin costisitoare, atat din punct de vedere al pretului de cumparare, cat si al pretului de instalare. Fiind usor de instalat, automat costul scade semnificativ. Daca se intampla sa nu ai acces la reteaua de apa, nu o sa existe probleme pentru ca aceste panouri nu depind de presiunea apei de la retea. 

Alege ce crezi ca ti-ar fi tie mai de folos. Daca ai un buget limitat, mergi pe o varianta mai ieftina, cea a panourilor solare nepresurizate. Daca vrei ca apa ta calda sa nu depinda in totalitate de vremea de afara, alege-le pe cele presurizate. 

Contact:

office@roplast-instal.ro

0757085217

0754078426

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *