Te interesezi de locuri de muncă în videochat? Uite câteva informații de ajutor

Curios sau curioasă de ce presupune un loc de muncă în videochat? Probabil că nu mai este ceva atât de ciudat să întrebi asta în ziua de azi. Dar tot nu se știu atât de multe despre acest domeniu precum se știe despre altele. Din fericire pentru curiozitatea ta, în acest articol îți voi oferi o serie de informații de ajutor despre această industrie. 

Despre locurile de muncă din videochat: ce presupun și ce beneficii există pentru angajați

A lucra în videochat nu înseamnă neapărat a fi doar model, ci poate fi și pe alte posturi, exact ca într-o firmă obișnuită. Asta referitor la industria în sine, nu la statul în fața camerei și vorbitul cu persoane de diferite naționalități. Însă, dacă tot am adus vorba de asta, a face videochat cam asta presupune. Stăpânirea unei limbi străine suficient de bine pentru a face conversație cu persoane din diverse țări, pe tematici cât se poate de diversificate.

Beneficii care sunt promise de obicei de studiourile de videochat

  • Salariu de bază. De obicei, celor care doresc să se angajeze ca model în videochat li se promite un salariu de bază sau comisioane bazate pe câștiguri. Deseori, se poate să fie vorba de ambele. Ai grijă totuși atunci când ești îmbiat/ă cu rate extrem de mari din comision. Se poate să nu fie tocmai realiste. 
  • Bonusuri. Unii angajatori din acest domeniu se poate să ofere bonusuri în funcție de performanță, de target sau dacă vei lucra un anumit număr de ore. Ai face bine însă să nu te bazezi prea mult pe asta, deoarece așteptările angajatorilor ar putea să nu fie nici ele prea realiste. 
  • Program flexibil. Probabil una dintre cele mai atrăgătoare oferte la locuri de munca in videochat este cea referitoare la lucratul când ai tu chef. Asta se traduce mai exact printr-un program flexibil, după dorințele tale. Cel mai bine este să întrebi clar despre ce înseamnă asta și cum poți face ca să nu regreți pe urmă. E nevoie de o bună înțelegere a cerințelor și a așteptărilor studioului de videochat pentru a fi sigur/ă 100% că merită să intri în horă.

Uite la ce ar trebui să fii atent/ă când vine vorba de munca în domeniul videochatului

  • Muncă de acasă. S-ar putea ca unii angajatori din videochat să-ți spună că vei putea lucra de la studio sau de acasă de la tine. Poate fi destul de convenabil. Vezi însă că trebuie să fie îndeplinite și aici câteva criterii de bază. Vei avea nevoie cu siguranță de un echipament adecvat și de o conexiune bună la internet. 
  • Muncă ușoară. Din reclame ți se va părea că a lucra în videochat e floare la ureche. Că trebuie să zâmbești, să vorbești, să socializezi pe diferite subiecte și să-ți practici cunoștințele de limbă engleză. Dar, s-ar putea să fie nevoie de mai mult de atât. Să-ți câștigi banii din videochat presupune și crearea de relații apropiate, conversații mai intense și, deseori, ore lungi de muncă. Poți vedea ofertele de lucru de la Prime Studios pentru a-ți face o idee. 
  • Bani făcuți ușor și repede. Una dintre promisiunile pe care nu contenesc studiourile de videochat să le bage la înaintare se referă la banii făcuți simplu și rapid. Cu toate astea, succesul poate varia foarte mult în funcție de anumiți factori care nu sunt sub controlul tău. 

Joburile din videochat sunt prezentate în România cu multe promisiuni care mai de care mai strălucitoare. Însă este foarte important să le abordezi cu precauție, deoarece niciodată nu știi ce e de fapt în spate, dacă nu ai pe cineva care să-ți spună sau dacă nu ai experimentat tu deja asta. 

Contact:

Piața Victoriei, București

0725 165 944

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *