Perioada de dupa nastere este, cel mai adesea, o provocare pentru multe dintre femei, iar aceasta poate aduce mai multe probleme decat sarcina in sine, pentru ca reprezinta o etapa a vietii prin care nu au mai trecut. Daca vrei sa afli cateva lucruri despre ce ar trebui
sa faci in calitate de proaspata mamica, citeste in continuare raspunsurile la cele mai frecvente intrebari pe care le au femeile dupa ce nasc.
Iata unele dintre cele mai importante intrebari si raspunsuri ale unei proaspete mamici:
- Cum pot sa revin la forma initiala a corpului meu?
Raspuns:
In timpul sarcinii, corpul unei femei poate suferi schimbari majore, de la luatul in greutate pana la marirea sanilor. Aceste aspecte nu ar trebui, insa, sa te ingrijoreze prea mult, deoarece exista o solutie pentru fiecare dintre ele. Spre exemplu, daca ai luat in greutate, dupa nastere, poti incepe sa faci sport si sa treci la o dieta echilibrata. De asemenea, daca, din cauza sarcinii si a alaptatului, sanii tai si-au pierdut fermitatea, poti lua in considerare o marire de sani la Dr Parasca, ca sa-ti recastigi increderea in tine si in fortele proprii. Este important ca, dupa nastere, sa arati bine, pentru ca, in acest fel, te vei simti bine si nu ii vei transmite bebelusului tau o stare negativa.
- Cum trebuie sa il hranesc pe cel mic?
Raspuns:
Probabil ca stii deja ca primele luni din viata micutului tau sunt cele mai importante, pentru ca ele reprezinta baza cresterii si dezvoltarii sale armonioase. Inca din primele zile de viata, daca laptele matern nu este suficient, acesta se poate combina cu laptele praf. Pe langa lapte, incepand cu a 4 a luna de viata, in dieta bebelusul trebuie introduse si alte tipuri de hrana. De exemplu, cerealele pentru bebelusi de 4 luni in oferta ElaptePraf sunt un inceput excelent pentru trecerea de la consumul exclusiv de lapte, la consumul altor alimente. Desigur, cea mai buna solutie este sa vorbesti cu medicul, iar el iti va spune exact ce alimente sunt potrivite pentru bebelusul tau, ca sa te asiguri ca ii oferi tot ce este mai bun.
- Ar trebui sa alaptez?
Raspuns:
Da! In primele trei luni din viata, laptele matern poate inlocui atat apa, cat si ceaiul. De asemenea, acesta contine toti nutrientii necesari bebelusului tau. Exista, insa, mame care nu se bucura de avantajul de a alapta decat partial sau, in unele cazuri, deloc, pentru ca glandele lor mamare nu produc suficient lapte. Asadar, nu ezita sa iti alaptezi copilul, daca poti, pentru ca laptele matern ii asigura sugarului tot ce are nevoie pentru o crestere sanatoasa si are beneficii atat asupra ta, cat si asupra micutului. Mai mult, alaptarea consolideaza o legatura puternica intre mama si copil, asa ca nu trebuie sa eviti sa o faci.
Daca sarcina ta a fost una usoara si plina de emotii si sentimente care mai de care mai frumoase, perioada de dupa sarcina ar trebui sa fie cel putin la fel de placuta. Desi nu este usor, pentru ca micutul are nevoie de atentia ta neconditionata, cu timpul iti vei da seama ce trebuie sa faci si vei ajunge sa stii exact de ce are nevoie acesta. Relaxeaza-te si lasa lucrurile sa vina de la sine!