3 mituri despre curentul electric. Tu stii cum sa economisesti inteligent?

Factura la curent poate parea o cheltuiala putin semnificativa luna de luna, dar daca la sfarsitul unui an vei aduna toate costurile, vei observa ca aceasta cheltuiala nu este deloc de ignorat. In plus, daca iei in considerare si alti factori, cum ar fi mediul si protejarea acestuia, lucru care ajuta toata populatia pe termen lung, vei ajunge la concluzia ca merita sa dai mai multa atentie consumului de curent electric.
Din fericire, exista anumite lucruri pe care poti sa le faci pentru a reduce acest consum, iar https://www.ledel.ro/ este unul dintre site-urile care te pot ajuta in aceasta directie. Probabil ca ai auzit destule metode de a micsora factura la curent, insa vei avea surpriza sa descoperi ca o parte din ele au efectul contrar!

Afla care sunt cele 3 mituri des intalnite despre consumul curentului electric!

1. Petrece cat mai mult timp cu lumina stinsa

Acest lucru te ajuta, partial, fara alte masuri, sa economisesti. Insa, existe perioade si momente cand nu poti evita sa lasi lumina aprinsa. Schimbarea pe care trebuie sa o faci pentru a avea efectul scontat presupune, in primul rand, tipurile de becuri pe care le folosesti. Un bec puternic va consuma mult chiar si in zilele in care faci eforturi sa economisesti, pentru ca orele in care sta aprins vor fi contorizate si taxate. Ce poti face, in schimb, pentru a avea cu adevarat succes in actiunea ta este apelezi la o alta metoda de iluminat. Intra si descopera pe Ledel modelele de panouri cu led disponibile. Nu numai ca vei economisi bani la achizitia acestora, dar vei simti o diferenta semnificativa si pe termen lung, cand va veni momentul sa achiti factura de curent!

2. Reporneste aerul conditionat de cate ori este nevoie

Daca ai impresia ca vei reduce consumul electric prin repornirea aerului conditionat de fiecare data cand simti ca temperatura camerei creste, trebuie sa afli ca acest lucru este total gresit. Procesul de pornire-oprire al aparatului are exact efectul contrar. Explicatia este ca aerul conditionat consuma mai multe resurse pentru a raci o camera cu temperatura ridicata, decat ar folosi pentru o singura racire si apoi pentru mentinerea aerului racoros. Aproximativ toate aparatele dispun de un termostat care le permit sa intre in stand by si doar sa ventileze aerul deja racit. De asemenea, nu trebuie sa setezi pe aparat o temperatura mult sub cea existenta, deoarece, pentru a reduce diferenta, acesta va functiona la o capacitate foarte mare pentru un timp indelungat. In plus, nici pentru sanatate nu este recomandat acest joc pornire-oprire, pentru ca organismul uman nu se impaca prea bine cu schimbarile bruste de temperatura, fapt ce poate duce la diverse afectiuni. Asadar, cel mai bun lucru pe care il poti face pentru a economisi la acest capitol este sa setezi aparatul de aer conditionat pe o temperatura rezonabila si sa il lasi sa functioneze atat timp cat iti doresti sa ai parte de acea valoare in camera.

3. Masina de spalat nu trebuie luata prea mult in calcul la factura de curent

Si acest lucru este gresit. Masina de spalat consuma curent in mod semnificativ, mai ales cand sunt utilizate programele cu temperaturi ridicate. In timp, acest lucru se va reflecta in portofelul tau. De aceea, este recomandat ca pentru rufele ce nu necesita o spalare viguroasa, sa folosesti programe scurte, preferabil de 30 de grade. De asemenea, este bine sa pui masina in functiune plina, nu de fiecare data cand exista o cantitate redusa de haine. Aceste lucruri te vor ajuta sa economisesti atat la factura de curent electric, ci si la factura de apa, dar si in ceea ce priveste detergentul consumat.

Asadar, acestea sunt cele mai comune mituri care exista despre economia la energia electrica folosita. Tine cont de informatiile primite atunci cand vrei sa reduci consumul!

Un comentariu la „3 mituri despre curentul electric. Tu stii cum sa economisesti inteligent?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *