Depui prea mult efort si multa munca pentru a avea grija de gradina ta, de plantatie, dar recoltele nu se ridica la nivelul asteptarilor? Banii pe care ii investeti in produsele destinate ingrijirii plantelor nu sunt justificati atunci cand, la finalul sezonului, profitul nu este unul considerabil? Poate ca ar trebui sa te axezi pe o noua sfera de interes in ceea ce priveste produsele pe care doresti sa le plantezi si sa le comercializezi.
De ce recoltele sunt din ce in ce mai sarace din punct de vedere cantitativ si calitativ?
Aceasta este, probabil, una dintre cele mai des intalnite intrebari pe care agricultorii si le pun, mai ales atunci cand respecta toti pasii necesari hranirii solului si specificatiile de ingrijire ale plantelor. Studiile arata ca, daca pe o suprafata agricola se planteaza timp de o perioada mai lunga aceeasi categorie de produse, solul nu va mai beneficia de aceleasi calitati, va deveni mai sarac in minerale si nu va mai putea oferi plantelor substantele hranitoare si suportul necesar de care acestea au nevoie.
Din acest motiv, specialistii in agricultura recomanda reinnoirea sau schimbarea produselor plantate la o perioada de cativa ani, pentru a permite refacerea solului si marirea productivitatii.
Insa, inainte de orice noua plantatie, este necesar sa acorzi importanta ingrijirii si prelucrarii solului, iar primul pas este fertilizarea acestuia cu ajutorul ingrasamintelor naturale si chimice si prin procesul de arare. Acceseaza link-ul https://www.magazialucostica.ro/motocultoare.html si descopera cele mai eficiente ustensile pentru pregatirea solului inainte de plantare.
Descopera ce tipuri de plantatii sunt cele mai profitabile in lumea agricola contemporana!
In momentul in care alegi sa iei o astfel de decizie, este necesar sa tii cont de anumite aspecte pe care va trebui sa le schimbi. In primul rand, este necesara informarea si invatarea unor tehnici si proceduri necesare succesului viitoarei plantatii. Iar in ceea ce priveste resursele de care vei avea nevoie, va trebui sa acorzi atentie elementelor precum substantele necesare ingrijirii plantelor, conditiile de pastrarea si depozitare specifice si ideale produselor recoltate. Daca iti doresti cele mai bune conditii pentru viitoarele tale recolte, afla mai multe detalii despre cele mai optime modalitati de depozitare.
Vrei sa inlocuiesti plantatia actuala sau pur si simplu, iti doresti sa schimbi sfera si domeniul de activitate? Atunci ar trebui sa fii la curent cu cele mai profitabile plantatii in care merita sa iti investesti banii.
- Plantatia de fructe de padure
Desi necesita o investitie considerabila pentru achizitionarea tulpinelor si o ingrijire aparte fata de alte plantatii, vei obtine un profit destul de ridicat intr-un timp relativ scurt, aproximativ 2-3 ani de la momentul plantarii. Este important sa stii faptul ca avantajele financiare vor fi consistente, in prezent fiind una dintre cele mai bine cotate plantatii, insa si riscul deteriorarii produselor poate fi unul destul de mare, daca nu vei gasi din timp cumparatori sau daca nu vei beneficia de conditii optime pentru recoltarea si pastrarea produselor.
In societatea contemporana, industria alimentara s-a dezvoltat foarte mult, mai mult inspre sfera produselor BIO si a celor preluate din Occident, mai putin comune tarii noastre. Cartoful mov este una dintre cele mai profitabile plantatii ale momentului, atat pentru suprafetele mici de teren, cat si pentru cele mai extinse. Tuberculul de culoare mov este apreciat in prezent, atat pentru proprietatile sale hranitoare, pentru nivelul redus de calorii, dar mai ales pentru specificatiile curative pe care se presupune ca acesta le are. Pe langa amidon, cartofii violet sunt bogati in fibre diabetice, vitamina C, magneziu, potasiu si vitamina B.
Catina era vazuta, la inceput, ca o planta salbatica sau ca un arbust care trebuia inlaturat de pe plantatiile productive. Insa, calitatile catinei sunt exceptionale, fiind un produs cu caracter farmaceutic, ideal pentru pregatirea produselor farmaceutice naturiste, mai mult decat un aliment de consum zilnic. In plus, proprietatile antioxidante si benefice asupra organismului uman, face ca acest tip de plantatie sa fie din in ce mai raspandit, iar produsele recoltate din ce in ce mai cautate.
Acestea sunt doar 3 dintre ideile de afaceri in care ai putea sa investesti, daca iti doresti un venit mult mai substantial si diversificare in ceea ce priveste alternarea culturilor si recoltelor.
Foarte bun site-ul, multumesc pentru recomandare.
Interesant articolul, ma gandesc si eu sa ma apuc de o plantatie, inca nu m-am decis exact ce.
Sa stii ca uneori si eu ma gandesc la asta…mi-as dori sa locuiesc undeva unde sa pot plata diferite lucruri.