Unele dintre cele mai des intalnite defectiuni in randul smartphone-urilor sunt cele de la nivelul sistemelor de operare, probleme ale ecranelor tactile si ale acumulatorilor. Conform parerilor oferite de specialisti, aceste defectiuni apar din cauza faptului ca utilizatorii nu au stiut sa foloseasca telefoanele in mod corespunzator, iar acest lucru duce intotdeauna fie la defectarea anumitor piese componente, fie la stricarea totala a acestora.
Asadar, cele mai multe astfel de dificultati cu care se confrunta cei care utilizeaza un dispozitiv mobil sunt legate de componentele software, cele privitoare la hardware avand o pondere mai mica. Cu toate acestea, o foarte mare parte a celor care au nevoie de serviciile de reparatii ale unui service specializat, asa cum este Glassgsm din Suceava, le solicita pentru telefonul pe care il detin si care are nevoie de inlocuirea butoanelor, a antenelor, a camerei, a ecranului sau a carcasei.
Dintre toate acestea, cel mai des se defecteaza insa acumulatorul, ecranul tactil si casca sau microfonul dispozitivului. Deseori, clientii aduc telefoane care au probleme precum blocarea sau restartarea frecventa , slaba putere de incarcare a bateriei sau autonomia redusa a acesteia.
Spre exemplu, cea mai mare parte utilizatorilor de smartphone-uri se plang de faptul ca acumulatorul are o autonomie scazuta sau ca apar tot felul de erori ale sistemului de operare ce impiedica buna functionare a dispozitivelor.
De obicei, acest tip de probleme apar in contextul in care smartphone-urile, fie acestea marca Samsung, fie iPhone sau alte marci renumite, au procesoarele foarte puternice si pot rula mai multe aplicatii in acelasi timp. Tehnicienii service-ului Glassgsm realizeaza zilnic un procent destul de ridicat de astfel de reparatii si isi satisfac de fiecare data clientii, oferindu-le acestora calitate si profesionalism la preturi destul de reduse.
Am observat ca, pana in acest moment, touchscreen-urile si display-urile sunt cele doua componente care prezinta cel mai ridicat risc de a se defecta, fiind cele mai sensibile. Desigur, dupa acestea urmeaza toate celelalte defectiuni cu care se prezinta zi de zi posesorii a tot felul de modele de smartphone-uri in cadrul service-urilor profesioniste precum este Glassgsm: imposibilitatea de a mai bloca ecranul, defectarea butoanelor de volum sau a celui de pornire si oprire, lipsa semnalului, nefunctionarea antenelor Wi-fi, zgarieturi pe suprafata carcasei sau a display-ului si altele.
Desigur, nelipsite sunt si erorile din fabrica, cele mai des intalnite fiind cele legate de aspect, dar si cele privitoare la soft. Nici cele cauzate de utilizatori nu fac exceptie, numarul clientilor care se prezinta cu telefoane pe care le-au stricat accidental fiind din ce in ce mai mare.
Un procent destul de mare al persoanelor care apeleaza la service-urile destinate reparatiilor de dispozitive mobile, mai exact a smartphone-urilor, doreste inlocuirea diverselor piese si componente care nu mai functioneaza corespunzator si din cauza carora telefonul nu mai da randamentul dorit.
Exista diverse site-uri de asistenta tehnica care realizeaza periodic diverse rapoarte cu privire la cele mai frecvente defectiuni pe care le intampina utilizatorii celor mai populare modele de smartphone-uri. Desigur, aceste sondaje nu au decat rol informativ, si asta nu inseamna ca va pot fi de folos pentru a evita defectarea telefonului decat numai in anumite privinte, legate de utilizarea acestuia.