CÂT DE IMPORTANT ESTE SĂ TE INFORMEZI ÎNAINTE SĂ RECURGI LA RINOPLASTIE

Rinoplastia, sau, în termeni populari, corectura nasului, este una din cele mai căutate operații estetice din toată lumea. Și la propriu, și la figurat.

Conform statisticilor, rinoplastia este a doua cea mai căutată operație estetică pe Google, după mărirea sânilor. De asemenea, cel mai recent studiu făcut de ISAPS (International Society of Aesthetic Plastic Surgery) arată că procedura se află în top 4 cele mai populare operații estetice din toată lumea.

Informarea despre rinoplastie, invers proporțională cu popularitatea operației?

Deși interesul este mare și tendința pacienților este aceea de a se documenta înainte de a lua o decizie, există destul de multe informații eronate care circulă fie pe internet, fie verbal.

Exemplu:

Un mit foarte răspândit despre rinoplastie este cel conform căruia corectura nasului este cea mai dureroasă operație estetică. Complet fals, spun medicii. Rinoplastia este una din intervențiile estetice care doare cel mai puțin, deoarece implică modificarea cartilajului sau a osului nazal.

La fel de bine există și medici care nu dau dovadă 100% de profesionalism. Pentru a nu ajunge unul din cazurile de operații eșuate, este indicat să aveți câteva criterii de selecție solide. Cu atât mai mult cu cât impactul rinoplastiei asupra pacientului nu este doar de ordin estetic, ci și medical, putând afecta sau corecta funcția de bază a nasului: respirația.

Mai jos găsiți câteva aspecte de care este bine să țineți cont dacă vă hotărâți să recurgeți la rinoplastie.

 

CÂND ESTE INDICAT SĂ APELEZI LA RINOPLASTIE?

Majoritatea pacienților apelează la rinoplastie dintr-un motiv foarte simplu: nu sunt mulțumiți de aspectul estetic al nasului. Îl consideră fie prea borcănat, fie prea lung sau asimetric. Așadar, își doresc să ajusteze imperfecțiunile nazale și să armonizeze proporțiile feței.

În astfel de situații, rinoplastia poate schimba întreaga expresie facială!

O altă categorie de pacienți este cea care apelează la rinoplastie din motive medicale: deviație de sept sau alte cazuri de obstrucție nazală. De obicei, în aceste situații, pe lângă corecturile medicale, pacienții cer și câteva ajustări estetice.

În ambele cazuri, o întrebare des întâlnită este: Ce restricții de vârstă există?

Ei bine, vârsta minimă recomandată pentru realizarea acestei proceduri este de 14-15 ani la fete și, în funcție de caz, peste 15 ani la băieți. Limitele nu sunt însă fixe. Acestea pot varia la pacienții tineri, până la încheierea procesului de creștere. Bineînțeles, în cazul pacienților sub 18 ani, operația se va realiza doar cu acordul părinților.

 

CUM SE ALEGE FORMA NAZALĂ FINALĂ?

Dacă medicul la care apelați vă spune că poate face orice modificare doriți, oricât de mult i-ați cere să vă scurteze sau îngusteze forma nasului, încă mai aveți timp să vă răzgândiți. Cu siguranță nu ați dat peste persoana potrivită.

În primul rând, forma nazală finală se alege în funcție de fizionomia fiecărei persoane. S-ar putea să nu fie nevoie să ajustați atât de mult cât considerați dumneavoastră.

În al doilea rând, un profesionist vă va spune cu siguranță că nu este deloc indicat să modificați radical forma nasului. Secretul constă în finețe și naturalețe. Ajustările trebuie să fie doar atât cât trebuie, în caz contrar riscați să obțineți un aspect ciopârțit.

Frumusețea naturală din spatele unui nas disproporționat poate fi dezvăluită numai prin modificări care sunt în acord cu structura feței.

 

ÎN CÂT TIMP SE OBȚINE REZULTATUL DORIT?

Pentru unii pacienți, rezultatul final este una dintre cele mai mari temeri. Fie așteptările sunt nerealiste, fie nu sunt bine informați cu privire la procesul postoperator.

Conform specialiștilor, primul rezultat vizibil apare după 10 zile de la operație, când este dată jos atela dorsală. Cât despre definitivarea aspectului final, poate dura și până la un an de zile.

Însă, pentru a evita orice fel de confuzie, cel mai indicat este să discutați cu un medic avizat.

 

CONSULTUL DINAINTEA OPERAȚIEI, PRIMUL PAS CĂTRE O ALEGERE CORECTĂ

Primul indiciu care arată că medicul ales este cel potrivit este inițiativa acestuia de a discuta cu pacientul, pentru a-i explica toate implicațiile procedurii și, cel mai important, pentru a stabili, împreună cu acesta, cum va arăta rezultatul final al intervenției.

Este important ca așteptările pacientului să nu fie prea departe de realitate, motiv pentru care orice metodă care îl ajută pe acesta să vizualizeze, într-o anumită măsură, rezultatul final, este bine-venită. Una din cele mai bune metode este utilizarea unui software de prelucrare foto, care îi permite pacientului să vadă, în timp real, posibilele rezultate finale.

O astfel de metodă este utilizată de Dr. Panțuru, medic specialist în chirurgie plastică estetică și  microchirurgie reconstructivă.

Așadar, când vine vorba de frumusețe și de încrederea în propria persoană, alegerile trebuie făcute cu atenție și, în nici un caz, rabatul de la calitate nu este o opțiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *