Companiile Fintech- partenerul esențial al dezvoltării sectorului financiar la nivel internațional

Description: Atât băncile, cât și instituțiile nebancare au nevoie de un aliat pe termen lung pentru a reuși să le ofere clienților cele mai avantajoase și avansate soluții de creditare. Companiile Fintech sunt acest partener  care reușește să ofere alternative ingenioase pentru tot ceea ce ține de domeniul financiar mondial.

Sectorul financiar din întreaga lume este într-o permanentă schimbare; noțiuni precum Internet of Things, tranzacții mobile, transfer rapid de bani în oricare parte a Globului în doar câteva fracțiuni de secundă, tehnologia blockchain sau acordarea de credite doar pe baza scanării aspectului facil dintr-o copie de pe cartea de identitate sunt doar câteva dintre elementele inovatoare scoase la iveală de către societățile Fintech.

Atât românii, cât și persoanele din străinătate care au interacționat cu această tehnologie prin intermediul diverselor instrumente și aplicații create de către societățile care activează în acest domeniu au declarat la unison că această tehnologie a reușit să schimbe total față sectorului financiar.

Este viitorul sectorului bancar și nebancar strâns legat de companiile Fintech?

Tehnologiile dezvoltate de companiile din acest sector au determinat identificarea unor alternative viabile pentru oferirea unui înalt grad de satisfacție pentru clienți. Aceștia au beneficiat de pe urma accesării creditelor nebancare din fața terminalului mobil, de eliminarea necesității deplasării la unitățile terestre ale companiei creditoare, de prezentarea unui număr ridicat de acte și documente justificative, precum și de diverse alte opțiuni de a împrumuta bani în cel mai simplu mod posibil.

Băncile au implementat soluțiile oferite de către companiile Fintech prin intermediul aplicațiilor mobile de tip internet banking mobile, de gestionare a tuturor conturilor dintr-o bancă, prin intermediul aplicației mobile sau de achiziționarea de produse și servicii pe care le plătesc direct din cont. Este cât se poate de clar că tehnologia Fintech a reușit să redefinească tot ceea ce înseamnă domeniul tranzacțiilor bancare online și să determine o schimbare de bun augur în tot ceea ce a reprezentat tradiționalismul bancar.

Chiar dacă echivalează cu înlocuirea factorului uman din cadrul instituțiilor bancare și nebancare, dat fiind faptul că aceste aplicații și programe software sunt capabile să suplinească în mod mai mult decât eficient activitatea umană, tehnologia și companiile Fintech care o promovează sunt acel “rău necesar” care ii ajută pe oamenii de rând să primească mult mai multe avantaje decât au obținut până în prezent de la aceste instituții.

Pentru români, revoluția Fintech se traduce prin prezența pe piață a unor credite nebancare online, care se pot obține într-un mod foarte facil, în cele mai bune condiții și de mare ajutor pentru cei care prezintă un nivel ridicat de bonitate financiară. Cardurile de credit și de debit nu mai sunt acum un domeniu exclusiv al băncilor și pot fi obținute nu doar din țara de rezidență, ci de pe întreg Globul. Eliminarea intermediarilor din procesul legat de plăți a avut drept rezultat obținerea unor sume foarte mici în zona comisioanelor, astfel încât beneficiarii au avut parte de numeroase avantaje la nivel financiar.

Societățile Fintech au cunoscut una dintre cele mai ridicate niveluri de atragere de investiții din partea partenerilor dornici să ajute la dezvoltarea acestui fenomen. Începând cu anul 2013, companiile Fintech au beneficiat de investiții în valoare de peste 4 miliarde de dolari, iar în 2014 valoarea acestora a ajuns la suma de 12, 2 miliarde de dolari. Revoluția adevărată în acest sector a început în anul 2015, atunci când valoarea investițiilor atrase de către această tehnologie a beneficiat de o creștere de peste 201%.

Zona Fintech din România în ceea ce privește sectorul financiar se axează pe identificarea acelor platforme digitale capabile să ajute la îmbunătățirea recuperării debitelor de la datornici, creșterea nivelului de cashflow, dezvoltarea unor soluții care să permită extinderea gradului de creditare la un număr mai larg de beneficiari, etc.

Băncile care să acționeze 100% în mediul online au fost deja lansate și-n România, ceea ce înseamnă că există deja numeroase oportunități pentru clienții din țara noastră de a beneficia de credite preferențial, personalizate și care pot fi monitorizate prin intermediul unei simple aplicații mobile. Acesta este doar începutul, desigur, mai ales că încă sunt foarte multe de pus la punct în sectorul financiar din România, dar și la nivel mondial. Companiile Fintech vor reprezenta adevăratul motor al dezvoltării domeniului bancar și nebancar, de aceea,  este mai mult decât necesar ca fiecare instituție din acest sector să aibă un astfel de partener pentru viitor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *