In momentul in care amenajezi camera celui mic, la capitolul patut stii deja ca urmeaza o serie de detalii. Lenjeria este primordiala si pe cat e de importanta pe atat e de greu de gasit una care sa iti placa si sa corespunda cu cele necesare. Acum iti dai seama ca faci parte din povestea aceea cu achizitionarea lenjeriei pentru bebelusi un mare of.
Ce trebuie sa tii cont la o lenjerie pentru copii
Spre deosebire de patul adultului, cel pentru copil impune anume detalii. Cearsaful este de regula pe elastic, se includ laterale protectoare, perna este una micuta si nu foarte groasa, in timp ce plapuma ar trebui sa fie de asemenea echilibrata in dimensiuni si grosime: prea groasa, copilul va transpira, prea subtire, neadecvata.
Una peste alta, dimensiunile pot fi de asemenea o problema, mai ales daca realizati patul la comanda si in functie de anumite dimensiuni ale spatiului disponibil. Ca sa nu mai spun de calitatea materialului din care se confectioneaza: e absolut necesar sa fie vorba de bumbac. Nu in cele din urma vin si pretentiile legate de design, culori si pretul incantator.
Cand toate acestea sunt puse intr-o lista a cerintelor, deja te-ai transformat in personajul pentru care achizitionarea lenjeriei pentru bebelusi este un mare of. Iata cateva sfaturi pentru parinti incepatori si nu numai – s-ar putea sa te ajute:
- Pentru inceput, mai exact pentru primele luni ale celui mic, puteti achizitiona doar o lenjerie compusa din 3 piese. Asta inseamna o plapuma, o pernuta, amandoua adecvate ca si dimensiuni precum si un cearsaf cu elastic. Nou nascutul nu se rostogoleste, nu are nevoie de mai mult de atat. Si mai apoi veti si experimenta daca chiar va dormi in patut.
- In functie de tipul de pat, pe masura ce copilul creste aveti nevoie de lenjerie compusa din 5 piese, incluzand fata de prima optiune 2 laterale. Acestea sunt necesare pentru a se evita accidente ale celui mic. De regula la patuturile din lemn gratiile pot reprezenta o curiozitate a celui mic. Prin natura lor pot fi o sursa de probleme; evitand sa se loveasca sau chiar sa isi blocheze membrele intre gratii, lateralele protectoare creeaza mediul perfect si completeaza lenjeria.
Alte detalii se pot achizitiona si separat. Spre exemplu baldachinul, desi in mare parte este preferat de mame de fetite, poate fi util pentru vacante mai ales. Acesta are si rol protector, actionand ca o perdea speciala pentru a tine insectele la distanta. De asemenea, pe masura ce va creste copilul veti ajunge si la acel tip de lenjerie ce implica fata de perna, de plapuma si cearsaf.
Cat despre modul de achizitie, cel mai usor este sa optezi pentru cumparaturile online. Deja este o moda in acest sens, avand in vedere usurinta cu care orice parinte poate face shopping, timpul salvat si mai ales gama extinsa de produse. Poate ca nu ai tu timp sa cauti in magazine cate tipuri de lenjerii sunt. Asadar, mai este acum aceasta poveste un mare of?