De fiecare data cand vad cate o emisiune culinara, imi aduc aminte de vremurile in care lucram ca ajutor bucatar. A fost o vreme frumoasa, in care am invatat o multime de lucruri interesante. Aici am auzit de cuptoare gastronomice si de friteuza profesionala.
Am avut doua joburi de acest fel. Amandoua mi-au placut enorm, si recunosc ca cel mai mult mi-a placut partea de ustensile si echipamente. In primul rand pentru ca nu poti compara un coptor gastronomic, cu cel de la aragazul tau de acasa. Si trebuie sa recunosti, ca uneori cartofii de la restaurant sunt mai delicioasi decat cei facuti de tine acasa.
Trebuie sa recunosc, ca in aceea perioada am mancat cei mai multi cartofi prajiti. Pur si simplu mi se par gustosi, dar voi spune si ca sunt mancatoare de cartofi prajiti. Indiferent de locul unde ma aflu, eu comanda cartofi prajiti. Este mancare fara de care eu nu as putea trai.
O friteuza profesionala este foarte buna, pentru un restaurant, dar pentru acasa, te poti multumi cu una clasica. Desi in prezent nu detin un astfel de echipament, pe viitor il am in calcul. Imi doresc una, nu numai pentru cartofii prajiti, absolut deliciosi, ci si pentru alte tipuri de mancaruri, care pot fi gatite cu ajutorul ei.
Friteuza profesionala si cuptoare gastronomice!
Asa cum spuneam intr-un restaurant, nu poti sa nu ai o friteuza sau un cuptor gastronomic, pentru ca nu ai avea nici o sansa, de aceea trebuie sa iti faci o lista serioasa. Sa intrebi in stanga si-n dreapta ce echipamente trebuie sa ai in bucatarie, si abia atunci sa te apuci de treaba.
Cauta pe internet informatii despre produsele alese, si gandestete la viitor. Nu iti spun ca trebuie sa cumperi un cuptor imens inca de la inceput, ci doar sa tii cont ca pe viitor, daca te vei extinde, va trebuie sa iei in calcul: fie achizitionare unui cuptor identic sau unui cuptor mai mare. Totul tine de tine si de ce iti doresti tu pe viitor.
Sfatul meu: Alege produsele de care ai nevoie, dar cauta informatii si nu te arunca cu capul inainte, pentru ca pe viitor nu vei avea nevoie de piedici ci de suport tehnic. Doar asa afacere ta va avea succes.