De ce se recomanda montarea panourilor acustice in banci si spitale?

Exista doua institutii in care oamenii fie abia asteapta, fie le este foarte frica sa mearga. Vorbim despre doua locuri care pot fi sinonime atat cu un nou inceput, cat si cu un deznodamant nu atat de fericit. Vizitele in asemenea spatii sunt inevitabile pentru toti oamenii si, mai devreme sau mai tarziu, vei ajunge sa ai de-a face cu ele. In cazul in care nu ai facut inca legatura, ne referim la spitale si banci.

Insa aceste doua locuri mai au ceva in comun: in niciunul dintre ele nu este recomandat sa ridici tonul. Motivele sunt diferite si lesne de inteles. In primul rand, intr-un spital nu trebuie sa vorbesti foarte tare din respect pentru suferinta pacientilor si a rudelor acestora. Pe de alta parte, intr-o banca nu este indicat sa faci acest lucru, intrucat ai putea oferi, fara sa vrei, informatii confidentiale, fie ca ne referim la date personale sau la numarul cardului ori al unui cont.

Totusi, de multe ori, vei remarca faptul ca anumite persoane sunt obligate sa ridice vocea, din cauza acusticii proaste dintr-o receptie de spital sau institutie bancara. Ecourile si reverberatiile care vin din toate directiile fac sa se piarda calitatea sunetului, iar oamenii ajung sa nu se mai inteleaga unii cu altii. Din fericire, insa, exista o solutie, iar aceasta vine sub forma unor panouri acustice.

Panourile acustice sunt folosite pentru a opri reflexia sunetelor, fiind plasate in zone cheie, numite puncte reflexive. In mod logic, cu cat o incinta este mai mare, cu atat are mai multe puncte reflexive, prin urmare va fi nevoie de mai multe panouri acustice. Totusi, trebuie sa intelegi ca acestea nu sunt fonoabsorbante, adica nu opresc trecerea sunetului dintr-o camera in alta, prin urmare nu pot fi folosite la izolatii fonice.

In schimb, panourile acustice vor asigura claritatea maxima a sunetului in incaperile in care sunt amplasate, fie ca vorbim despre o receptie de spital, o sucursala de banca, o sala de sedinte, de teatru, de cinema sau pur si simplu un living ceva mai spatios.

In plus, pe langa rolul functional, panourile acustice au si un important rol estetic, putand tine loc cu brio tablourilor sau fotografiilor inramate si asezate pe pereti. Intrucat au dimensiuni reduse si forme geometrice simple, de cerc, patrat sau romb, panourile acustice pot fi montate in moduri diferite, in functie de preferinte si necesitati.

AlbertaCasa, magazinul tau de mobila din lemn masiv si canapele extensibile de inalta calitate, a introdus de curand in oferta sa panouri acustice. Conceptul este unul relativ nou pe piata din Romania, insa acest furnizor doreste sa fie la curent cu toate trendurile si sa ofere clientilor sai cele mai apreciate si vandute produse la nivel mondial.

Tocmai de aceea, indiferent ca detii un studio de inregistrari, esti managerul unei banci sau al unui spital sau pur si simplu iti doresti un sunet „crystal clear” in livingul tau, iti recomandam sa achizitionezi panourile acustice de la AlbertaCasa, pentru sali de sedinte, receptii, sali de cinema etc.

Un comentariu la „De ce se recomanda montarea panourilor acustice in banci si spitale?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *