Sterilizarea ustensilelor de manichiura

Un subiect nou pentru tine dar si pentru mine, ce-mi veni sa vorbesc despre asta, e destul de simplu. Sunt o maniaca cand vine vorba de unghii, ador sa le fac si sa am grija de ele. Stiu ca se poarta unghiile cu gel, tips-uri sau mai stiu eu ce artificii, dar eu le prefer naturale. Cum spuneam candva le-am avut facute cu gel o perioada si din diverse motive au avut de suferit, asa ca mai bine unghiute scurte dar sanatoase si naturale.

Totusi pentru ca la moda sunt unghiile cu gel, acele ustensile si nu numai au nevoie sterilizare, pentru ca altfel riscam sa capatam te miri de boala, precum:  germeni patologici: virusi (mai ales cei hepatici), bacterii, ciuperci. Acum ceva timp imi povestea o prietena ca i-a iesit ceva la un deget, si ca a renuntat din acest motiv la unghiutele false.

Desi nu sunt experta in domeniu, m-am documentat putin si am gasi pasii unei sterilizari corecte, acestea sunt presterilizarea in cutii speciale, spalarea mecanica – manuala, impachetarea instrumentarului in folii care prezinta markeri de sterilizare si care isi schimba culoarea si permit verificarea sterilizarii, sterilizarea propriu-zisa in autoclave, depozitarea in compartimente speciale.

Sunt o multime de aparate ce te ajuta la acest procedeu, printre acestea se numara si acesta.

Tau steril Mini Automatic

tau-steril-mini-automatic

Un aparat fara de care un salon nu ar trebui sa functioneze. Daca la fetele ce pun unghiute gasesti alte aparaturi mai mic si mai ieftine dar care fac treaba la fel de bine, intr-un salon ce se respecta ar trebui sa existe un astfel de aparat.

El fiind perfect pentru cele ce tin la igiena dar si la clientele lor, acesta fiind avizat de Ministerul Sănătății.

Fiind un aparat de sterilizat, trebuie sa mentionez ce in acesta se poate steriliza doar instrumentalul metalic, adica:

– instumentar din otel inoxidabil,
– instumentar din otel (aliaj Fe-C),
– alte instrumente metalice in general,
– instrumentar din sticla.

Nu se vor introduce in aparat:

– obiecte din lemn, hartie, textile, cauciuc, ebonita sau plastic termolabil,
– sau alte materiale cu temperatura de topire (punct de ardere) scazuta, pentru ca acestea vor fi distruse si pot reprezenta o posibila sursa de pericol.

Asa cum am zis habar am de pasii ce trebuiesc respectati atunci cand se pun unghii false, dar consider ce fiecare persoana ce pune unghii si tine la sanatatea lui si a celor din jur trebuie sa respecte normele de igiena, nu poti pune in pericol viata cuiva pentru ca nu doresti un astfel de sterilizator, este ok daca nu iti permiti unul, alege unul mai mic dar care face treaba buna.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *