Anotimpurile favorabile pentru alergii sunt primavara si toamna. De ce? Pentru ca primavara toate plantele prind viata, iar polenul acestora este un alergen foarte comun. Toamna, din cauza ca este foarte multa umiditate, frunzele copacilor cad, iar in contact cu umiditatea, ele produc mucegai, care este un alt alergen foarte cunoscut. Bineinteles, acestea sunt alergii sezoniere, dar sunt alergii care tin pe tot parcursul anului, cum ar fi cele la acarieni sau parul animalelor.
Ai observat ca cel mic stranuta foarte des si ca se tot scarpina la nas si ochi? S-a plans vreodata de dureri de cap? Daca da, acestea sunt unele din simptomele rinitei alergice. Important este intotdeauna sa afli din ce cauza se intampla unele lucruri, nu doar sa cauti solutia la acel lucru, prin VindecaDai gasesti o carte potrivita care sa te ajute sa intelegi cum poti trata natural afectiuni precum dermatita, alergiile si intolerantele alimentare.
Ce este rinita alergica si cum se manifesta?
Când apare rinita, inseamna ca mucoasa nazala s-a inflamat sau iritat. Se declanseaza din cauza alergiilor, bacteriilor, infectiilor virale.
Rinita poate fi de 3 feluri:
- Alergica: este declansata de praf, polen, mucegai etc. Poate fi de sezon sau se poate manifesta pe tot parcursul anului, ceea ce inseamna ca este declansata de ceva din interiorul casei. De aceea este important sa stii de la ce anume porneste alergia copilului tau, nu doar cum s-o tratezi. Printre simptomele acesteia se numara: stranutul, secretiile nazale, mancarimile la nivelul nasului sau gatului.
- Infectioasa: este de obicei cauzata de virusurile racelilor normale si se manifesta prin congestie nazala, febra, tuse, dureri de gat
- Non-alergica: cauzele acesteia pot fi fumul, schimbarile bruste de temperatura sau contactul cu mirosurile foarte puternice
Cum se trateaza rinita?
Este important sa vezi de ce tip de rinita sufera copilul tau. Daca sufera de rinita alergica, este bine sa identifici ce anume ii declanseaza alergia si sa-l feresti de acel/acei factor/factori. Daca este declansata de acarieni, este bine sa te asiguri ca asternuturile patului sunt tot timpul curatate. Noaptea este momentul potrivit pentru acestia sa se dezvolte pentru ca le place caldura, iar corpul uman se incalzeste in timpul somnului. In functie de aceste lucruri, ti se va recomanda un tratament rinita copii.
De ce sa apelezi la remediile naturiste în tratarea rinitei?
In primul rand, pastilele normale isi vor face efectul doar pe moment. La incetarea tratamentului, alergiile vor reveni. Pe cand la cele naturiste, pot preveni pe termen mult mai lung si reduc din severitatea simptomelor, pentru ca intaresc imunitatea.
Foarte important, solutiile naturiste nu vor avea efecte secundare. Cred ca stii cat de multe efecte secundare pot prezenta medicamentele farmaceutice, poate fi un adevarat moment de lecturare.
Cum poti trata in mod naturist rinita alergica?
In cazul acestei afectiuni, poti folosi solutii saline pentru spalarea nazala a copilului tau. Ajuta foarte mult la desfundarea cailor nazale si la eliminarea alergenilor.
De asemenea, apeleaza la un umidificator. Il va ajuta pe cel mic sa aiba caile nazale desfundate.
Pentru copiii peste un an, se poate folosi si mierea. In caz ca are gatul iritat, il va ajuta din acest punct de vedere si, totodata, mierea ajuta impotriva microbilor.
Include in hidratarea lui, ceaiurile. Cel de trei frati patati si cel de ghimbir ajuta foarte mult in tratarea rinitei.
Ai grija de copilul tau si acorda multa atentie cauzei, nu doar simptomatologiei.
Contact:
+4 0726 718 293
contact@vindecadai.ro