Blatul de tort

Perfect :).

Hei, ce faceti?

Imi cer scuze ca ma tras chiulul zilele acestea dar am fost putin cam obosita :(, cred ca lipsa de vitamine isi spune cuvantul.

Recent am inceput o noua pasiune, sau obsesie :)), nu stiu sa va spun exact ce este. Mai nou visez noaptea torturi :)), stiu ca suna ciudat da va jur ca vises ca ornez torturi, care mai de care mai complicate, dimineata cand ma trezesc ma apuc sa pun in aplicare ce visez noaptea.

Azi vreau sa va impartasesc o reteta de blat de tort absolut geniala, va spun sincer ca este cel mai bun blat incercat de mine.

Din pacate nu am facut poze, dar le voi prelua de pe internet pentru a va arata cum arata :).

Hai sa incepem, nu?

Ingrendiente:

6 oua

6 linguri zahar pudra

6 linguri faina

3 linguri ulei

o esente de vanilie

un praf de copt ( optional)

Pasii de baza :).

Separam galbenusurile de albusuri. Batem albusurile spuma si apoi adaugam zaharul pudra. Este foarte important sa bateti bine albusurile impreuna cu zaharul pudra ( pana ridicati mixerul si ramane pe paleta compozitia – ca in poza )

blat-de-tort-simplu-1

Va recomand ca atunci cand va apucati de acest blat sa aveti multa rabdare. Daca nu este bine batut albusul nu iese blatul :(.

Amestecati galbenurile cu uleiul si cu esenta de vanilie si adaugatile peste amestecul de albus cu zahar. Daca acestea sunt batute bine, galbenusul cu ulei si esenta va sta deasupra.

Dupa ce ati omogenizat compozitia, adaugati faina amestecata cu praful de copt. Lasati mixerul deoparte si amestecati cu o spatula de jos in sus.

Aceasta este reteta de blat simplu, absolut geniala si simplu de realizat.

Daca doriti un blat mai mare dublati ingrendientele.

P.S. Praful de copt este optional – eu il adaug pentru siguranta.

Il puteti taia in doua dau in trei, eu de obicei il tai in trei parti :).

Voi ce reteta de blat folositi?

Sper sa va fie cu folos :).

Voi reveni cu un tort colorat cat de curand.

Daca vreti si alte retete imi puteti lasa comentariu si eu promit sa le postez.

Pupici

Nu uitati pentru a primit articolele mele va invit sa va abonati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *