Asa cum iti spuneam pe pagina de facebook azi te invit la mine în bucatarie pentru ca vreau sa îți arat o rețetă minunat pe care eu o ador.
Înainte de asta vreau sa iti povestesc despre comanda de la pandorex.ro un site unde găsești tot ce ai nevoie și de unde eu mi-am cumpărat câteva produse.
Înainte sa ajungă acest colet ma chinuiam mereu sa aproximez gramajul la faina, zahar, cacao și alte ingrediente necesare în diverse rețete, acum munca mea sa ușurat pentru ca am un cantar digital perfect funcțional de la pandorex.ro.
Acum sa revenim la rețeta mea. După cum spune titlul voi vorbi de chifle. Ador sa bucataresc si mereu încerc lucruri noi. Aceasta rețetă am gasit-o intr-o zi pe când vroiam sa fac ceva în casa dar nu dulce.
Acum ceva vreme eram înnebunita după foccacia, dar de când am descoperit aceste chifle, ei bine ele sunt baza.
Ingrediente :
530 greu faina
O lingura de zahar
O linguriță sare
350 ml lapte
25gr drojdie proaspăta sau 7 gr drojdie uscata
50 ml ulei
Un ou
Semințe – opțional
Mod de preparare
Se cântăresc ingredientele; faina ( eu am faina de tara și înainte sa o folosesc o cern) se pune laptele la încălzit și când acesta este călduț se adaugă drojdia și zaharul – și se lasă câteva minunate se acționeze drojdia. Într-un castron se pune faina și sarea, peste care se adaugă amestecul de drojdie și pentru început puteți folosi o furculița sa amestecați faina cu laptele, când devine un aluat moale începe sa frământați cu mana, adaugănd uleiul treptat.
Se lasă aluatul la crescut pana își dublează volumul, apoi pe masa de lucru se răstoarnă aluatul și se taie în parti egale. Mie îmi ies în jur de 7-9 chifle.
După ce le-ai întins cu mana și le-ai adunat formând o chifla ( vezi poza) le pui în tava aleasa pentru copt, le ungi cu oul bătut și presări semințe.
Eu folosesc de in de cele mai multe ori, dar se pot folosi orice fel de semințe, sunt gustoase si fără.
Se mai lasă puțin în tava la crescut și apoi se baga la cuptor – nu știu temperatura exacta pentru ca eu folosesc un cuptor electric, dar trebuie sa îți zic ca dacă ai cuptor mai vechi pe gaz nu uita sa pui apa într-un vas rezistent ca sa îți iasă chiflele pufoase.
Sunt gata când s-au rumenit pe deasupra☺.
Familia mea este înnebunita după aceasta rețetă și eu o fac de cate ori am ocazia. Recunosc totuși ca Pandorex.ro este un aliat de nădejde în bucatarie și nu numai.
Am primit și forme pentru brioșe și cu siguranță aceasta va fi următoarea mea rețetă.
P.S. Rețetă am gasit-o pe internet, nu este inventata de mine și va las intr-un comentariu pagina de unde al luat-o.
Si eu am cumparat de la Pandortex si sunt foarte multumita de achizitia facuta
Arata foarte bine. O sa incerc si eu!