Pâinea este un subiect tare controversat în ziua de azi, de aceea multe persoane aleg sa nu o mai consume sau sa o consume cu moderație.
Ca îmi place sa gătesc nu mai este un secret tocmai de aceea când am puțin timp îl petrec în bucatarie 😉 experimentând rețete noi în funcție de ce am în bucatarie sau de ce anume am pofta.
Am început destul de des sa fac pâine fără drojdie sau lipii cum le spun eu 😉 ceea ce sunt din punctul meu de vedere.
Avem nevoie :
Faina – 6-7 linguri cu vârf
O ceașcă de apa – plus, minus în funcție de faina
O lingura de ulei
Un praf de sare.
Se pune faina într un bol, se adaugă apa călduță, sarea și se începe amestecarea, când se formează un aluat se adaugă lingura de ulei și se frământă pana devine un aluat omogen și bine legat.
Nu se lasa la crescut, neavând drojdie nu este nevoie, se taie în mai multe bucatele – ca la gogoș, se ia una cate una și se întinde bine cu sucitorul – cum ii zice mama mea .
Se pune o tigaie la încins, fără ulei, pentru a se coace, se pune prima lipie și când sa umflat și ai întors-o pe ambele părți este gata.
Se poate servi rece sau calda, pe post de pâine :).
Sunt foarte sățioase și repede de făcut.
„Roti” cum le zic indienii!
Daaa, roti delicioase :*
O sa incerc si eu, dar se poate face din orice tip de faina? Sau trebuie de grau?
Orice tip de faina, a mea este mai închisă la culoare ca este de tara, si asa a ieșit anul acesta. Pupici